Laser Cutting Machine, Laser Engraving Machine, Galvo Laser Machine - Golden Laser

Ласерско сечење на авиони тепих за авионската индустрија

Ласерската технологија е широко користена во авијацијата и во воздушната област, како што се ласерско сечење и дупчење за млазни делови, ласерско заварување, ласерско обложување и 3Д ласерско сечење. Постојат различни типови на ласерски машини за таков процес, на пр. Ласер со висока моќност CO2 и ласер со влакна за различни материјали. Goldenlaser нуди оптимизирано решение за ласерско сечење за авионски тепих.

Традиционалниот метод на сечење на авионскиот тепих е механичко сечење. Има многу големи недостатоци. Сечење на работ е многу слабо и лесно е да се разбере. Следењето исто така треба рачно да го пресече работ, а потоа да го зашие работ, а постапката за пост-обработка е комплицирана.

Дополнително, авионскиот килим е исклучително долг. Ласерското сечење е најлесниот начин за пресекување на авионски тепих прецизно и ефикасно. Ласерот автоматски го запечатува работ на ќебињата на авионот, нема потреба од последователно шиење, способен да пресече екстремно големи димензии со голема прецизност, заштеда на трудот и со голема флексибилност за мали и средни договори.

181102-1
aircraft carpets cutting

Применети материјали за тепих погодни за ласерско сечење

Најлон, неткаен, полипропилен, полиестер, мешавина од ткаенина, ЕВА, кожна кожа и др.

Клучно значење на ласерското сечење за авионското ќебе

Запечатете го работ на тепихот автоматски, нема потреба од повторно шиење.

Транспортната маса автоматски ги унапредува материјалите до масата за сечење, нема потреба од рачна интервенција при сечење, заштедувајќи ги трошоците за работна сила.

Високо прецизно сечење за супер долги обрасци.

Поврзани апликации

Поврзани апликации на теписи кои се погодни за ласерско сечење и обележување

Теписи од теписи, теписи во затворен простор, теписи на отворено, отвори за врати, теписи за автомобили, поставување теписи, јога мат, морски подлоги, теписи од авиони, подни теписи, теписи со лого, покривка на авиони, МАТ на ЕВА итн.

carpet
carpet
carpet 3

Препорака за ласерска машина

Број на модел: CJG-2101100LD

Ширината на масата за сечење е 2,1 метри, а должината на масата е долга над 11 метри. Со табелата X-Long, можете да исечете супер долги обрасци со еден истрел, нема потреба да исечете половина од шаблоните, а потоа да ги обработите останатите материјали. Оттука, нема празнина за шиење на уметничкото парче што го создава оваа машина. Дизајнот на табелата X-Long ги преработува материјалите прецизно и ефикасно со малку време на хранење.

Испратете ни ја пораката до нас:

Напишете ја вашата порака овде и испратете ни ја
WhatsApp

Испратете ни ја пораката до нас:

Напишете ја вашата порака овде и испратете ни ја