Кевлар за ласерско сечење, арамидни влакна, UHMWPE за елеци отпорни на куршуми

Goldenlaser нудиМашина за ласерско сечење CO₂специјално развиен за материјали отпорни на куршуми, UD ткаенина, полиетиленски влакна со ултра висока молекуларна тежина (UHMWPE), кевлар и арамидни влакна.

Полиетиленски влакна со ултра висока молекуларна тежина (UHMWPE), кевлар, арамид се текстил што се користи за производство на заштитна опрема завојската, полицијата, ибезбедносниот персонал.Имаат висока јачина, мала тежина, мало издолжување при прекин, отпорност на топлина и хемиска отпорност.

UHMWPE, Kevlar и Aramid Fibers се многу погодни за ласерско сечење кое произведува конзистентни ласерски обработени рабови и минимални зони погодени од топлина.

Ласерското сечење го испарува материјалот по должината на исечената патека, оставајќи aчист и запечатен раб.Нанеконтактприродата на ласерската обработка овозможува апликациите да се обработуваат со фина геометрија што може да биде тешко да се постигне со традиционалните механички методи.Технологијата развиена од Golden Laser го прави едноставнопостојано и постојано обработуваатовие материјали на Ависок степен на точност на димензиитебидејќи бесконтактната природа на ласерската обработкаја елиминира деформацијата на материјалотза време на обработката.

Ласерското сечење овозможува и многупоголема слобода на дизајнотза вашите делови со можност за сечење сложени, сложени обрасци од речиси секоја големина.

Следниве ласерски системи се препорачуваат за ласерско сечење текстил за заштитна опрема:

Напишете ја вашата порака овде и испратете ни ја

Оставете ја вашата порака:

whatsapp +8615871714482