Целосно летање Галво ласерска машина за сечење и обележување со камера

Модел бр.: ZJJG-16080LD

Вовед:

  • Накомбо ласерски системкомбинираЛасерски глави за подемен Glavo и XY, споделувајќи една ласерска цевка.
  • Опремен со аCCD камераза калибрација на главата на Galvo и препознавање на знаци за регистрација.
  • 80 ватиCO2 стаклена ласерска цевка
  • Работна површина 1600mmx800mm (1600mmx600mm, 1600mmx1000mm по избор)
  • Транспортна маса (или саќе маса)
  • Може да се конфигурира како аВерзијата за надградба на „Smart Vision“., соголема камера (надземни)

Galvo & Gantry интегрирана CO2 ласерска машина со камера

ZJJG-16080LD прифаќа целосна летечка оптичка патека, опремена со CO2 стаклена ласерска цевка и систем за препознавање камера.

Тоа е економична верзија од типот JMCZJJG(3D)170200LD, управуван со опрема и багажник.

Оваа CO2 ласерска машина комбинира галванометар и XY подемен, споделувајќи една ласерска цевка.Галванометарот нуди означување, бодирање, перфорирање и сечење на тенки материјали со голема брзина, додека XY Gantry овозможува обработка на подебели залихи.

Со работната површина од 1600mm×600mm, ви дава доволно простор за обработка на поголемиот дел од апликациите за сечење и обележување, како што е сечење винил за пренос на топлина со голем формат за нанесување облека.Кога започнувате нов проект и сакате да направите тест возење на машината за ласерско обележување Galvo, ZJJG-16060LD е вистинскиот начин.Малата инвестиција со висок ROI може да генерира значителен профит и да ја зголеми ефикасноста на производството.

КАРАКТЕРИСТИКИ

Летечка ласерска обработка со целосен формат, без ограничување на графиката, совршено реализирано беспрекорно спојување во голем формат.

Опремен со систем за препознавање камера за да се реализира автоматско усогласување на перфорација, гравирање и сечење.

Обработка на летање со целосен формат на галванометар, без пауза, висока ефикасност.

Автоматско менување помеѓу означување и сечење на галванометар, слободно поставување на методите на обработка.

Интелигентен систем со автоматска калибрација, висока точност и лесно ракување.

Гледајте ZJJG-16080LD CO2 ласерска машина како работи во акција

СПЕЦИФИКАЦИИ

Работна површина (Ш×Л) 1600mm×800mm (63"×31,5")
Испорака на зрак Галванометар и нормална ласерска глава
Ласерски извор ЦО2 стаклена ласерска цевка
Ласерска моќност 80 W
Механички систем Серво мотор, управуван со ремен
Работна маса Работна маса на транспортер
Макс.Брзина на сечење 1~1.000 mm/s
Макс.Брзина на означување 1~2.000 mm/s
Опции CO2 RF метална ласерска цевка, Авто-внесувач

ДОСТАПНОСТ

Достапна е обработка:

Сечење

Обележување

Перфорација

Бодување

Сечење бакнеж

Материјали за процесот:

Текстил (природни и технички ткаенини), тексас, кожа, PU кожа, дрво, акрилик, PMMA, хартија, винил, ЕВА, гума, пластика и други неметални материјали итн.

Апликација:

Додатоци за облека, чевли, шалови, картички за подароци, етикети, пакување, сложувалки, винил за пренос на топлина, мода (спортска облека, тексас, обувки, чанти), ентериер (теписи, завеси, софи, фотелји, текстилни тапети), технички текстил (автомобилски , воздушни перничиња, филтри, канали за дисперзија на воздухот) итн.

ПРИМЕРОЦИ

Верзија за надградба на „Smart Vision“.

Ласерска машина Galvo и Gantryможе да се конфигурира како аВерзија за надградба на „Smart Vision“., со голема камера (надземни) и CCD камера, специјално за сечење и перфорирање на обоена спортска облека, ткаенини, букви од диапла, бројки, логоа.

Опремен со HD камера од 20 мегапиксели, обезбедува прецизно позиционирање за ласерско перфорирање и сечење преку скенирање и пресметување во реално време преку софтвер и автоматско препознавање и калибрација со интелигентен систем.

Ова е високо ефикасна и разноврсна ласерска машина која интегрира прецизно позиционирање на камерата со висока дефиниција и ласерско перфорирање и сечење со двојно летање со голема брзина.

Гледајте Smart Vision Galvo & Gantry Laser Working in Action

Барате дополнителни информации?

Дали сакате да добиете повеќе опции и достапност назлатни ласерски машини и решенијаза вашите деловни практики?Ве молиме пополнете го формуларот подолу.Нашите специјалисти секогаш се среќни да помогнат и ќе ви се вратат веднаш.

Технички параметри на ZJJG-16080LD

Работна површина (Ш×Л) 1600 mm×800 mm (63" × 31,5")
Испорака на зрак Галванометар и подемен
Ласерски извор ЦО2 стаклена ласерска цевка
Ласерска моќност 80 W
Механички систем Серво мотор, управуван со ремен
Работна маса Работна маса на транспортер
Макс.Брзина на сечење 1~1.000 mm/s
Макс.Брзина на означување 1~2.000 mm/s
Опции CO2 RF метална ласерска цевка, Авто-внесувач

Целосно летечки CO2 Galvo ласерски машини за сечење и обележување со камера

galvo ласерски модели за сечење и обележување

Забелешка: Ласерскиот извор, ласерската моќност и форматот на обработка може да се прилагодат на барање.

Материјали за процесот: 

Текстил (природни и технички ткаенини), тексас, кожа, PU кожа, дрво, акрилик, PMMA, хартија, винил, ЕВА, гума, пластика и други неметални материјали

Апликација:

Додатоци за облека, чевли, картички за подароци, етикети, пакување, сложувалки, винил за пренос на топлина, мода (спортска облека, тексас, обувки, чанти), ентериер (теписи, завеси, софи, фотелји, текстилни тапети), технички текстил (автомобили, воздушни перничиња , филтри, канали за дисперзија на воздухот)

Ве молиме контактирајте со Goldenlaser за дополнителни информации.Вашиот одговор на следните прашања ќе ни помогне да ја препорачаме најсоодветната машина.

1. Кој е вашиот главен услов за обработка?Ласерско сечење или ласерско гравирање (ласерско обележување) или ласерско перфорирање?

2. Каков материјал ви е потребен за ласерска обработка?Која е големината и дебелината на материјалот?

3. Кој е вашиот финален производ(апликативна индустрија)?

Напишете ја вашата порака овде и испратете ни ја

Поврзани производи

Оставете ја вашата порака:

whatsapp +8615871714482