Ласерско сечење конвертирање на етикета, лента, ретро-рефлектирачки преносен филм

Машина за ласерско сечење и конвертирање

ЗЛАТЕН ЛАЗЕР - ЛАСЕРСКИ СИСТЕМ ЗА СЕЧЕЊЕ НА МАРИКИ И ФИНИРАЊЕ НА етикети

За системот за дигитално конвертирање

Со брзиот развој на општеството и диверзификацијата и индивидуализацијата на животните потреби на луѓето, дигиталната технологија е промовирана и методите на печатење постојано се менуваат.Дигиталното печатење стана неповратен тренд во индустријата, бидејќи расте бројот на краткорочни бизниси, мали приспособени бизниси и еколошки барања за заштеда на трошоци.
Персонализираното дигитално печатење привлекува сè повеќе производители на печатење етикети и пакети поради неговата поголема брзина, повисок квалитет, интелигентно производство и процес на автоматизација.

Како што расте дигиталното печатење, така растеласерско сечење со матрица!

етикети

Нашиот концепт е да им обезбедиме на клиентите цела палета на решенија за доработка на етикети.Нашите модуларни решенија за ласерско сечење и завршна обработка со ласерски матрици со високи перформанси се дизајнирани да ги задоволат вашите очекувања и деловните потреби кои се развиваат, за да можете да понудите иновативни решенија за етикети на вашите клиенти.

Кои се предностите на ласерското сечење на етикети со матрици?

Машините за ласерско сечење на GOLDEN LASER се високо ценети од производителите на етикети бидејќи можат да создадат огромна разновидност на етикети во еден, со голема брзина, целосно автоматизиран процес.

Брз пресврт

Штедење на време.Нема потреба од алатки за матрици, со што се елиминира незгодното време за правење матрици.

Флексибилност

Материјалите за сечење и графиката може да се менуваат во секое време.Ласерите се достапни во широк опсег на конфигурации: со единечен или двоен ласерски извор.

Продуктивност

Системот Galvo овозможува зракот да се движи многу брзо, совршено фокализиран на целата работна површина.Сечење со голема брзина за да се задоволат потребите на клиентите во реално време.

Стабилност

Светска класа CO2 RF ласерски извор.Квалитетот на сечењето е секогаш совршен и постојан со текот на времето со ниски трошоци за одржување.

Висока прецизност

За прецизно сечење и делови ориентирани кон детали.Овој уред гарантира висока прецизност на сечењето дури и кога сечете етикети со неправилен јаз.

Разновидност

Модуларни функции со повеќе станици, како што се флексо печатење, ламинирање, УВ лакирање, сечење и премотување, итн.

Погоден за работа со широк спектар на материјали

Хартија, сјајна хартија, мат хартија, BOPP, PET, картон, полиестер, полипропилен, пластика, филм, лента, итн.

Погоден за различни видови на работа

Ласерско сечење на секаков вид облик - целосно сечење и сечење со бакнеж (половично сечење), перфорирање, гравирање, означување, нумерирање итн.

ЗЛАТЕН ЛАСЕР - Вовед машина за сечење со ласерски матрици

Golden Laser е првата компанија во Кина што донеселасерско сечењетехнологија во индустријата за пакување и етикетирање.Нејзините модуларна повеќестационална машина за сечење ласерски со голема брзинаможе да замени серија традиционални еднофункционални машини како што се традиционалната машина за сечење, машина за сечење, машина за ламинирање, машина за печатење флексо лакови, машина за удирање и премотување.

Нашите решенија за ласерско сечење и завршна обработка можат да постигнат истовремено флексо печатење, лакирање, ламинирање, преку сечење, полусечење (бакнеж-сечење), бодирање, перфорирање, гравирање, сериско нумерирање, сечење и покривање.Тоа ги спаси трошоците за повеќекратна инвестиција во опрема, како и трошоците за работна сила и складирање за производителите на печатење и пакување.Широко се користи во печатење етикети, кутии за пакување, честитки, индустриски ленти, филмови и други индустрии.

Карактеристики на системот за сечење со ласерски матрици на Golden Laser
- Систем за препознавање на видот

Континуирано сечење, непречено приспособете ги задачите на пат.

Камерата автоматски скенира за да препознае бар-код / ​​QR-код.

Елиминирање на материјалниот отпад.

Времето на нулта поставка за промена на графиката, најдобар партнер на дигиталните печатачи.

Препорака за модели

Модел бр. LC350
Веб ширина 350 mm / 13,7”
Максимален веб-дијаметар 600 mm / 23,6”
Веб брзина 0~80m/min (Брзината варира како различни графики, материјали, дебелини)
Ласерски извор Запечатен CO2
Ласерска моќност 300 W / 600 W
Прецизност на ласерско сечење ± 0,1 мм
Ширина на ласерско сечење 340 мм
Напојување 380V 50Hz / 60Hz, Трифазен
Модел бр. LC230
Веб ширина 230 mm / 9”
Максимален веб-дијаметар 400 mm / 15,7”
Веб брзина 0~80m/min (Брзината варира како различни графики, материјали, дебелини)
Ласерски извор Запечатен CO2
Ласерска моќност 150 W / 300 W / 600 W
Прецизност на ласерско сечење ± 0,1 мм
Напојување 380V 50Hz / 60Hz, Трифазен

Модуларен дизајн, пофлексибилен на стандардни и опционални конфигурации

Стандардна конфигурација: Одмотување + веб водич + ласерско сечење на матрицата + отстранување на отпадот + еднократно премотување
Повеќе опции:Ламиниране /флексо единица / ладна фолија / лак / сечење со матрица со рамно лежиште / врело печат / полу-ротирачко сечење / двојно премотување / сечење / покривање (опција од ролна до лист)...

Апликација за индустрија

Применливи материјали

Хартија, картон, рефлектирачки материјали, 3M индустриска лента, PP, PET, полиимид, полимерни, пластични и филмски материјали, 3M VHB лента итн.

Применливи индустрии

Етикети за храна и пијалоци, етикети за козметика, етикети на апарати за домаќинство, електронски етикети на производи, рефлектирачки етикети, кутии за подароци за пакување, дихтунзи за електронски компоненти итн.

 

НЕКОИ ОД етикети ПРИМЕРОК

ИЗВРШЕНИ ФРАБОТНИ РАБОТИ КОИ ЛАСЕРСКИ УМИРААТ МАШИНА ЗА СЕЧЕЊЕ!

Апликациска индустрија и споделување на случаи на клиенти

Индустријата за дигитално печатење

производител на печатени етикети во Централна Америка

Побрза и поекономична технологија за производство на етикети

Компанијата Е е производител на печатени етикети повеќе од 50 години во Централна Америка.Со зголемувањето на приспособените нарачки со мал обем, цената на традиционалното сечење на етикетите е превисока за да се исполни бараниот датум на испорака на клиентот.
На крајот на 2014 година, компанијата ја претстави втората генерација на дигитален ласерски систем за сечење и доработка LC-350 од Golden Laser, со функции за ламинирање и лакирање за да ги задоволи поприспособените потреби на клиентите.
Во моментов, компанијата стана најголема производствена база на печатени етикети и производи за пакување во регионот и има освоено многу награди од локалната самоуправа, станувајќи најконкурентна компанија за производство на етикети.

Лак со мал формат + ласерски уред за сечење две во едно

Компанијата Т е германски производител на етикети за дигитално печатење со долга историја.Има многу строги стандарди и барања за набавка на опрема.Пред да го запознаат Golden Laser, целата нивна опрема беше купена во Европа, и тие беа желни да најдат УВ лак со мал формат + прилагодена машина за сечење две во едно ласер.Во 2016 година, според барањата на компанијата Т, Golden Laser разви прилагодена машина за сечење ласерски матрици LC-230.Со стабилноста и висококвалитетниот ефект на сечење, тој е високо ценет од клиентите.Штом другите европски компании за етикети ја добија веста, тие стапија во контакт со Golden Laser и го нарачаа Golden Laser да произведува системи за ласерско сечење и доработка на дигитални етикети кои ги задоволуваат нивните индивидуални потреби.


Побрза и поекономична технологија за производство на етикети

Компанијата М, водечки светски производител на печатени етикети, купи машини за ласерско сечење од Италија пред една деценија.Сепак, европската опрема е скапа и скапа за одржување, тие се обидуваат да најдат ист тип на ласерска машина за сечење.На Labelexpo 2015 во Брисел, очите им светнаа кога ја видоа машината за ласерско сечење LC-350 од Golden Laser.
По повтореното тестирање и истражување, тие конечно ја избраа златна ласерска LC-350D машина за сечење со голема брзина со ласерски матрици со две глави со подобри перформанси.Системот работи со брзина до 120 m/min, со полуротирачка станица, платформи за прием од ролна до лист и други дополнителни системи за подобрување на додадената вредност на производите на клиентите.

Индустријата за облека и додатоци за чевли

Ласерско сечење со ретрорефлективен материјал

Компанијата R е најголемата светска компанија за обработка на текстилни додатоци во светот.Тие претставија повеќе од 10 комплети машини за ласерско сечење со оска на Golden Laser MARS од серијата XY пред многу години.Како што се зголемуваат нарачките, нивната постоечка опрема не може да ги задоволи потребите за производство.Голден Ласер има развиено систем за ласерско сечење за негово прилагодување, кој главно се користи за сечење рефлектирачки материјали.

рефлектирачки материјали на облеката
рефлектирачки материјали на обувките
рефлектирачки материјали за облека

Лепливи ленти со единечна / двострана страна

Лепливи ленти со една или двострана страна

Општи карактеристики на овој тип на ленти:

Најчестата ширина на ролната би била 350 mm
Дебелина од 0,05мм до 0,25мм

Услов:

Целосно сечење и сечење со бакнеж на ролни ленти

Подготвени сте да ја дознаете вистинската машина за ласерско сечење?

Тука сме да помогнеме со опциите за прилагодување за да ги задоволиме вашите специфични производствени потреби.

Напишете ја вашата порака овде и испратете ни ја

Оставете ја вашата порака:

whatsapp +8615871714482