Ласерска машина за сечење, ласерска машина за гравирање, галво ласерска машина - златен ласер

Ласерско сечење на композитни материјали и технички текстил

Композитен материјал е комбинација од два или повеќе природни или вештачки материјали со различни физички и хемиски својства. Комбинацијата ги подобрува својствата на основните материјали, како што се додаде јачина, ефикасност или издржливост. Композитни материјали и технички текстил се применливи во многу ситуации. Поради нивните карактеристични предности во однос на традиционалните материјали, композитните материјали и техничките текстили се повеќе се користат во различни индустрии како што се воздушната, градежништвото, автомобилската, медицината, војската и спортот.

Системот за машина CO2 ласер сечење развиена од страна на Златна Ласерски е модерна алатка која може да се намали повеќето комплексни распоред од текстил прецизно и ефикасно. Со нашата машина за ласерско сечење, сечењето текстил или пена во преработувачката индустрија станува исплатливо.

Производство на висок и низок волумен е можно за традиционалните текстили направени од вештачки влакна како (ткаени, плетени или хеклани ткаенини), како и високо специјализирани технички текстили, како сложени материјали направени од пени или ламинирани, самолепливи материјали. Текстилните преформи, вака фабрикувани, се ставаат во употреба во скоро секоја област на индустриско производство.

Најголемата предност на употребата на ласерска технологија за сечење на текстил е запечатените рабови што спречуваат материјалот да се расипе и скали.

Напишете ја вашата порака овде и испратете ни ја
WhatsApp
Напишете ја вашата порака овде и испратете ни ја