Сечење тепих, мат и килим со ласерски секач

Ласерско сечење тепих, мат и килим

Прецизно сечење тепих со ласерски секач

Сечењето на индустриски теписи и комерцијални теписи е уште една голема примена на CO2 ласерите.

Во многу случаи, синтетичкиот тепих се сече со малку или без јагленисување, а топлината што се создава од ласерот делува на запечатување на рабовите за да се спречи распаѓање.

машина за ласерско сечење теписи
ласерско сечење тепих

Многу специјализирани инсталации за теписи во моторни вагони, авиони и други апликации со мали квадратни снимки имаат корист од прецизноста и практичноста на претходно исечениот тепих на систем за ласерско сечење со рамно лежиште на голема површина.

Користејќи CAD-датотека од планот на подот, ласерскиот секач може да го следи прегледот на ѕидовите, апаратите и кабинетот - дури и да прави исечоци за столпчиња за поддршка на масата и шини за монтирање на седиштата по потреба.

ласерски исечен тепих

На оваа фотографија е прикажан дел од тепих со потпорен исечок закачен во центарот.Влакната на тепихот се спојуваат со процесот на ласерско сечење, што го спречува распаѓањето - чест проблем кога тепихот се сече механички.

ласерски исечен тепих

Оваа фотографија го илустрира чисто исечениот раб на исечениот дел.Мешавината на влакна во овој тепих не покажува знаци на топење или јагленисување.

Материјали за теписи погодни за ласерско сечење:

Неплетено
Полипропилен
Полиестер
Мешана ткаенина
ЕВА
Најлон
Кожата

Применлива индустрија:

Тепих на подот, тепих со лого, тепих за врата, вметнување тепих, тепих од ѕид до ѕид, јога душек, патос за автомобил, тепих за авион, морски патос, итн.

Препорака за ласерска машина

Сечење големини и форми на разни теписи, душеци и теписи со машината за ласерско сечење.
Нејзините високо ефикасни и високи перформанси ќе го подобрат квалитетот на вашето производство, заштедувајќи време и трошоци.

Ласерски секач

CO2 ласерски секач за материјали со голем формат

РАБОТНИТЕ ПОРАДИ МОЖЕ ДА СЕ ПРИЛАГОДИРААТ

Ширина: 1600 мм ~ 3200 мм (63 инчи ~ 126 инчи)

Должина: 1300 mm ~ 13000 mm (51 in ~ 511 in)

Гледајте машина за ласерско сечење за тепих во акција!

Напишете ја вашата порака овде и испратете ни ја

Оставете ја вашата порака:

whatsapp +8615871714482