Ласерско сечење на материјали за изолација - Вухан Златна Ласерски копродукции, ООД

Ласерско сечење на материјали за изолација

Ласерско сечење е замена на традиционалните сечење нож постепено. За разлика од повеќето други неметални материјали, материјали за изолација бараат оптимална функционалност и издржливост. Со цел да се исполнат исклучителни термичка ефикасност, висока јачина, мала тежина и ниска намалување на прекумерната температури, составот на топлинска изолација материјал е многу сложен, или поконкретно да се опише - тешко да се намали. Нашето истражување и технологија тим измислил специјална машина за ласерско сечење со соодветна моќ за такви карактеристики.

Изолација материјали се користат за различни апликации:

Мотори, гас и парни турбини, цевка изолација, индустриски изолација, морски изолација, изолација воздушната, автомобилската изолација, и др

Постојат различни видови на материјали за изолација:

Ткаенини, азбест крпа, фолија и сл

Типични Материјали за изолација на апликации:

Мотори, гас и парни турбини, издувни системи, мотор прегради, цевки изолација, индустриски изолација, изолација Морски, Воздухопловна изолација, звучна изолација

Главни Материјали: 

Фиберглас, минерална волна, целулоза, природни влакна, стиропор, Polyisocyanurate, полиуретан, вермикулит и перлит, уреа-формалдехид пена, цементни Пена, фенолна пена, изолација Кант

Примероци од ласерско сечење материјали за изолација:

материјали за изолација
материјали за изолација
материјали за изолација
материјали за изолација
материјали за изолација

Клучната важност на ласерско сечење на материјали за изолација:

заштита на животната средина, без сечење прашина или лижење.

Заштита на здравјето на операторот, намалување на штетните честички прашина со нож за сечење.

Заштеда на трошоци и потрошен сечила носат цена.

Ние препорачуваме следниве ласерски машина за сечење на материјали за изолација:

ЗКС Серија

• опрема Rack Водени

• Со голема брзина, висока прецизност

• вакуум подвижна

• Различни области на работа по избор

Ласерски тип:
CO₂ стакло ласерски / CO₂ RF Ласерски

Ласерски моќ:
150 вати ~ 800 вати

Работна површина:
должина 2000mm ~ 13000mm, ширина 1600mm ~ 3200mm

Примена:
Технички текстил, индустриски ткаенини, итн

Види ласерски машина за сечење за материјали за изолација во акција!

Ако сакате повеќе информации ( извештај примерок за тестирање, клиент карти на дистрибуција, демо барање ... ), ве молиме контактирајте со нас сега!

Испратете ја вашата порака до нас:

Напишете ја вашата порака овде и испратете ни ја