Ласерски бакнеж-сечење

Ласерски бакнеж сече ПЕТ етикета

Сечење со ласерски бакнеж е специјализирана и прецизна техника на сечење која користи ласер за да создаде плитки резови или линии на тенок, флексибилен материјал додека ја остава подлогата или подлогата недопрена.Овој процес често се користи во различни индустрии, вклучувајќиетикетапроизводство, пакување и графичко производство, каде што целта е да се произведат производи со лепило, налепници, налепници или сложени форми со чисти, остри рабови.

Сечењето со ласерски бакнеж нуди неколку предности, вклучувајќи висока прецизност, брзина и способност за сечење сложени форми со фини детали.Најчесто се користи во апликации каде што е од суштинско значење одржувањето на интегритетот на подлогата или подлогата, бидејќи обезбедува лесно ракување и нанесување на финалниот производ.

Ласерско сечење со бакнеж е техника на сечење базирана на ласер, која деликатно ги бележи или сече тенки, флексибилни материјали, овозможувајќи горниот слој да биде чисто одвоен од неговата подлога, притоа зачувувајќи го интегритетот на основната подлога.Овој метод е широко користен за ефикасно производство на предмети со лепило како што се етикети, налепници и графики во прилагодена форма.

Ласерското сечење со бакнеж ги подигнува вашите самолепливи етикети, налепници и производство на диагници со помош на ласерска технологија со контролирана длабочина

Процесот на сечење со ласерски бакнеж вклучува следење на однапред одредена патека за сечење за да се отстрани горниот слој на материјалот.При сечење со бакнеж, само горниот слој на материјалот се пресекува, оставајќи го потпорниот материјал одоздола недопрен.Идеално, процесот на сечење треба само да ја „бакнува“ површината на долниот материјал без да го оштети.

CO2 ласери со глава за скенирање Galvo често се користат за апликации за сечење бакнеж.Ласерското сечење со бакнеж може да се комбинира и со гравирање, перфорирање или „преку сечење“ на една апликација.

Типични апликации на сечење со ласерски бакнеж:

Етикети

Налепници и налепници

Селотејп

Пренос на топлина и декорација на ткаенина

Предност на ласерско сечење бакнеж

Некои од многуте предности на ласерското сечење со бакнеж со опремата на Golden Laser

Без алатирање значи дека нема да се изгради.Лепливите слоеви можат лесно да се постават без да се бара кратко време за чистење.

Неограничена патека за сечење.Зракот за сечење може да се помести во која било насока и да ги сече непречено контурираните линии и заоблените агли, за разлика од традиционалните ножеви или пили.

Ниту една алатка или матрици не ви даваат неспоредлива точност и прецизност.

Неспоредлива контрола на длабочината, обезбедувајќи постојана длабочина на сечење без изгорување.

Лесно креирајте заоблени или квадратни агли за обликувани етикети.

Минимална промена на бојата на ласерските исечени рабови.

Комплетно решение за дигитален тек на работа: менувајте делови исто толку лесно како и менување датотека без да се грижите за скапото време на работа или одложувања.

Повеќекратни процеси - микро-перфорации, преку-резови, бакнеж-сечење, бодирање, офорт - во еден процес на обработка.

Ласерско сечење со бакнеж за дигитално конвертирање

Налепници за сечење со ласерски бакнеж се тркалаат во тркалање

Ласерското конвертирање се користи за изведување процеси на конвертирање кои би било тешко или невозможно да се постигнат со конвенционалните механички методи.

Ласерското сечење со бакнеж, типична апликација за дигитално конвертирање, особено се користи во производството налепливи етикети.

Сечењето со ласерски бакнеж овозможува да се исече горниот слој на материјалот без да се сече преку прикачен материјал.Со користење на правилните поставки, етикетата може да се сече без да се сече материјалот за подлога како леплива фолија.

Оваа техника го прави производството особено ефикасно и поволно, бидејќи трошоците и времето потребни за поставување на машината се елиминирани.

Во овој сектор, материјалите кои најмногу се користат за сечење со бакнеж се:

• Хартија и деривати
• МИЛЕНИК
• ПП
• BOPP
• Пластичен филм
• Двострана лента

Ласерско сечење со бакнеж за сектори за текстилна декорација

Вотекстилсегментот, полупроизводите ткаенини и готовата облека може да се украсат со ласерско сечење со бакнеж и ласерско сечење.За второто, ласерското сечење со бакнеж е исклучително корисно за производство на персонализирани украси.

Овој метод овозможува создавање на различни ефекти, вклучувајќи апликации, везови, лепенки, винил за пренос на топлина и атлетски шприц.

Во оваа категорија на апликации, два дела од ткаенина обично се споени заедно.Во следниот чекор, отсечете форма од површинскиот слој на ткаенината користејќи ласерско сечење со бакнеж.Највисоката фигура потоа се елиминира, откривајќи ја основната илустрација.

Ласерското сечење со бакнеж примарно се применува на следниве типови текстил:

Синтетички ткаениниопшто, особенополиестери полиетилен

• Природни ткаенини, особено памук

Кога станува збор за леплива подлога за атлетско помагало, процесот „Laser Kiss Cut“ е особено погоден за повеќебојни, повеќеслојни атлетски триаголници за таблички со имиња на играчи од Џерси и броеви на грбот и рамениците.

Ласерска опрема погодна за ласерско сечење со бакнеж

LC350

Машина за ласерско сечење од тркалање во ролна

LC350 е целосно дигитален, брз и автоматски со roll-to-roll апликација.Обезбедува висококвалитетно конвертирање на ролни материјали на барање, драматично намалувајќи го времето на испорака и елиминирање на трошоците преку целосен, ефикасен дигитален работен тек.

LC230

Ласерски секач за тркалање во тркалање

LC230 е компактна, економична и целосно дигитална ласерска машина за завршна обработка.Стандардната конфигурација има единици за одмотување, ласерско сечење, премотување и отстранување на отпадната матрица.Подготвен е за додатни модули како што се УВ лак, ламиниране и сечење итн.

LC8060

Лист Банката на федерални резерви ласерски машина за сечење

LC8060 се одликува со континуирано полнење на листови, ласерско сечење во лет и автоматско собирање режим на работа.Челичниот транспортер го поместува листот континуирано до соодветната положба под ласерскиот зрак.

LC5035

Лист Банката на федерални резерви ласерски секач

Проширете ја разновидноста на производството со интегрирање на златен ласер LC5035 во вашите операции со напојување на листови и стекнете можност за целосно сечење, сечење бакнеж, перфорирање, гравирање и бодирање во една станица.Идеално решение за хартиени производи како етикети, честитки, покани, картонски кутии.

ZJJG-16080LD

Летечка машина за ласерско сечење Галво

ZJJG-16080LD прифаќа целосна летечка оптичка патека, опремена со CO2 стаклена ласерска цевка и систем за препознавање камера.Тоа е економична верзија од типот JMCZJJG(3D)170200LD, управуван со опрема и багажник.

JMCZJJG(3D)170200LD

Машина за сечење со ласерско гравирање Galvo & Gantry

Овој CO2 ласерски систем комбинира галванометар и подемен XY, споделувајќи една ласерска цевка.Галванометарот нуди голема брзина на гравирање, обележување, перфорирање и сечење на тенки материјали, додека XY Gantry овозможува обработка на поголеми профили и подебели залихи.

Напишете ја вашата порака овде и испратете ни ја

Оставете ја вашата порака:

whatsapp +8615871714482