Ласерско сечење и гравирање на кожа

Ласерски решенија за кожа

Goldenlaser дизајнира и гради CO2ласерски машини специјално за сечење, гравирање и перфорирање на кожа, што го олеснува сечењето на саканата големина и форма, како и сложени внатрешни обрасци.Ласерскиот зрак овозможува и високо детални гравури и ознаки што е тешко да се постигнат со други методи на обработка.

Применливи ласерски процеси за кожа

Ⅰ.Ласерско сечење

Благодарение на можноста за примена на CAD/CAM системи на дизајнот, машината за ласерско сечење може да ја исече кожата во која било големина или форма и производството е со стандарден квалитет.

Ⅱ.Ласерско гравирање

Ласерското гравирање на кожа произведува текстуриран ефект сличен на втиснување или брендирање, што го олеснува прилагодувањето или давање на саканиот специјален финиш на крајниот производ.

Ⅲ.Ласерска перфорација

Ласерскиот зрак е способност за перфорирање на кожата со тесна низа од дупки со одредена шема и големина.Ласерите можат да ги обезбедат најкомплексните дизајни што можете да ги замислите.

Придобивките од ласерското сечење и гравирање на кожа

Ласерско сечење кожа со чисти рабови

Ласерско сечење кожа со чисти рабови

ласерско гравирање и означување на кожа

Ласерско гравирање и означување на кожа

Ласерски перфорирачки микродупки од кожа

Ласерско сечење мали дупки на кожа

Чисти исечоци и запечатени рабови од ткаенина без распаѓање

Техника без контакт и без алатки

Многу мала ширина и мала топлина влијаат на зоната

Исклучително висока прецизност и одлична конзистентност

Способност за автоматизирана и компјутерски контролирана обработка

Брзо менувајте ги дизајните, без потреба од алатки

Ги елиминира скапите и одземаат многу време трошоците за матрици

Нема механичко абење, па оттука и добар квалитет на готовите делови

Определување на CO2 ласерските машини на goldenlaser
за преработка на кожа

Дигитализирање на модели, систем за препознавањеисофтвер за гнездењесе дизајнирани да ја подобрат искористеноста на материјалите и да ја подобрат флексибилноста за справување со предизвиците на сечењето со неправилни форми, контури и квалитетни површини на природна кожа.

Достапни се различни типови на CO2 ласерски системи:CO2 ласерски секач со XY маса, Галванометарска ласерска машина, Интегрирана ласерска машина Галво и подемен.

Достапни се различни типови и моќи на ласери:Ласери за стакло CO2100 вати до 300 вати;CO RF метални ласери150 вати, 300 вати, 600 вати.

Достапни се различни типови на работна маса:транспортна работна маса, работна маса со саќе, шатл работна маса;и доаѓаат со различниголемини на кревети.

При обработка на материјали за чевли направени од кожа или микро влакна,ласерско сечење со повеќе главии цртање со инкџет линија може да се постигне на истата машина.Погледнете го видеото.

Способни законтинуирано гравирање од ролна во ролна или означување на многу голема кожа во ролни, големини на маса до 1600x1600mm

Основен водич за информации за материјали и ласерски техники за кожа

Со моќниот CO2Ласерски машини од Goldenlaser, можете лесно да постигнете прецизни сечења и гравури, благодарение на ласерската технологија.

Кожата е врвен материјал кој се користи со векови, но е достапен и во тековните производствени процедури.Природната и синтетичката кожа се користат во различни индустрии.Покрај обувките и облеката, од кожа се изработуваат и бројни модни и аксесоари, како што се чанти, паричници, чанти, ремени итн. Како резултат на тоа, кожата има посебна намена за дизајнерите.Понатаму, кожата често се користи во секторот за мебел и внатрешни фитинзи за автомобили.

Нож за сечење, преса со матрици и рачно сечење сега се користат во индустријата за сечење кожа.Отпорната на сечење, издржлива кожа со помош на механички алати произведува значително абење.Како резултат на тоа, квалитетот на сечењето се влошува со текот на времето.Предностите на бесконтактното ласерско сечење се нагласени овде.Разновидните придобивки во однос на традиционалните процеси на сечење ја направија ласерската технологија сè попопуларна во последниве години.Флексибилноста, големата брзина на производство, способноста за сечење комплицирани геометрии, поедноставното сечење на компоненти нарачана и помалку трошење кожа го прават ласерското сечење сè поекономично привлечно за употреба за сечење кожа.Ласерското гравирање или ласерското означување на кожа генерира втиснување и овозможува интригантни тактилни ефекти.

Каков вид на кожа може да се обработи со ласер?

Бидејќи кожата лесно апсорбира CO2 ласерски бранови должини, CO2 ласерските машини можат да обработат речиси секаков вид кожа и да се сокријат, вклучувајќи:

  • Природна кожа
  • Синтетичка кожа
  • Рексин
  • Велур
  • Микрофибер

Типични апликации на ласерска обработка на кожа:

Со ласерскиот процес, кожата може да се сече, перфорира, обележува, гравира или гравира и затоа може да се користи во широк спектар на индустрии, како што се:

  • Обувки
  • Мода
  • Мебел
  • Автомобилство

Препорачани ласерски машини

Во GOLDENLASER, ние произведуваме широк опсег на ласерски машини идеално конфигурирани за ласерско сечење и ласерско гравирање на кожа.Од табела XY до системот Galvo со голема брзина, нашите експерти со задоволство би препорачале која конфигурација најмногу одговара на вашата апликација.
Тип на ласер: Ласер за стакло CO2
Ласерска моќност: 150 вати x 2
Работна област: 1,6mx 1m, 1,8mx 1m
Тип на ласер: Ласер за стакло CO2
Ласерска моќност: 130 вати
Работна област: 1,4mx 0,9m, 1,6mx 1m
Тип на ласер: CO2 стаклен ласер / CO2 RF метален ласер
Ласерска моќност: 130 вати / 150 вати
Работна област: 1,6mx2,5m
Тип на ласер: CO2 RF ласер
Ласерска моќност: 150 вати, 300 вати, 600 вати
Работна област: 1,6mx 1 m, 1,7mx 2m
Тип на ласер: CO2 RF ласер
Ласерска моќност: 300 вати, 600 вати
Работна област: 1,6мх 1,6м, 1,25мх 1,25м
Тип на ласер: CO2 RF метален ласер
Ласерска моќност: 150 вати, 300 вати, 600 вати
Работна област: 900мм x 450мм

Барате дополнителни информации?

Дали сакате да добиете повеќе опции и достапност назлатни ласерски машини и решенијаза вашите деловни практики?Ве молиме пополнете го формуларот подолу.Нашите специјалисти секогаш се среќни да помогнат и ќе ви се вратат веднаш.

Напишете ја вашата порака овде и испратете ни ја

Оставете ја вашата порака:

whatsapp +8615871714482