Ласерска машина за сечење, ласерска машина за гравирање, ласер машина Галво - златен ласер

МАРС серија CO2 ласерска машина за сечење и гравирање

Број на модел: Серија МАРС

Вовед:

Серијата МАРС ја карактеризира нашата ласерска машина за влез CO2 и ја користат клиентите за сечење и гравирање на ткаенина, кожа, дрво, акрилик, пластика и многу повеќе.

  • Специфична серија ласерски машини за разновидна индустрија
  • Моќни функции, стабилна изведба и ефективни
  • Различна моќност на ласерот, големини на кревети и работни маси по избор

МАРС серија CO2 ласерска машина

Серијата МАРС ја карактеризира нашата ласерска машина CO2 и е користена од клиенти за сечење и гравирање на ткаенини, кожа, дрво, акрилик, пластика, пена, хартија и многу повеќе.

Различни структури на работни платформи се достапни

Работна маса со саќе

Работна маса за ножеви

Транспортна работна маса

Работна маса со моторно подигнување

Работна маса за шатлови

Опции за работна површина

Ласерските машини од серијата MARS доаѓаат во различни големини на табели, кои се движат од 1000ммх600мм, 1400мм900мм, 1600ммх1000мм до 1800ммх1000мм

Достапни напони

Ласерските машини од серијата MARS се опремени со стаклени ласерски цевки CO2 DC со ласерска моќност од 80 вати, 110 вати, 130 вати до 150 вати.

Двојни ласерски глави

За да се зголеми производството на вашиот ласерски секач, серијата MARS има опција за двојни ласери што ќе овозможи истовремено сечење на два дела.

Повеќе опции

Систем за оптичко препознавање

Покажувач на црвени точки

Мулти-главно паметно гнездење

Технички параметри

MJG-160100 / MJGHY-160100 II 
MJG-14090 / MJGHY-14090 II
JG10060 / JGHY-12570 II
JG13090
MJG-160100 / MJGHY-160100 II 
Модел бр.

MJG-160100

MJGHY-160100 II

Ласерска глава

Една глава

Двојна глава

Работна површина

1600мм × 1000мм

Тип на ласер

СО2 стаклена ласерска цевка

Ласерска моќност

80W / 110W / 130W / 150W

Работна маса

Работна маса со саќе

Систем за движење

Чекор мотор

Точност на позиционирање

± 0,1 мм

Систем за ладење

Чилер за вода со постојана температура

Издувен систем

550W / 1,1KW вентилатор за издувни гасови

Систем за дување на воздух

Мини компресор за воздух

Напојување

AC220V ± 5% 50 / 60Hz

Поддржан графички формат

AI, BMP, PLT, DXF, DST

Надворешни димензии

2350мм (Л) × 2020мм (Ш) × 1220мм (В)

Нето маса

580 кг

MJG-14090 / MJGHY-14090 II
Модел бр.

МЈГ-14090

MJGHY-14090 II

Ласерска глава

Една глава

Двојна глава

Работна површина

1400мм × 900мм

Тип на ласер

СО2 стаклена ласерска цевка

Ласерска моќност

80W / 110W / 130W / 150W

Работна маса

Работна маса со саќе

Систем за движење

Чекор мотор

Точност на позиционирање

± 0,1 мм

Систем за ладење

Чилер за вода со постојана температура

Издувен систем

550W / 1,1KW вентилатор за издувни гасови

Систем за дување на воздух

Мини компресор за воздух

Напојување

AC220V ± 5% 50 / 60Hz

Поддржан графички формат

AI, BMP, PLT, DXF, DST

Надворешни димензии

2200 mm (L) × 1800 mm (W) × 1150 mm (H)

Нето маса

520 кг

JG10060 / JGHY-12570 II
Модел бр.

ЈГ-10060

JGHY-12570 II

Ласерска глава

Една глава

Двојна глава

Работна површина

1м × 0,6м

1,25 м 0,7 м

Тип на ласер

СО2 стаклена ласерска цевка

Ласерска моќност

80W / 110W / 130W / 150W

Работна маса

Работна маса со саќе

Систем за движење

Чекор мотор

Точност на позиционирање

± 0,1 мм

Систем за ладење

Чилер за вода со постојана температура

Издувен систем

550W / 1,1KW вентилатор за издувни гасови

Систем за дување на воздух

Мини компресор за воздух

Напојување

AC220V ± 5% 50 / 60Hz

Поддржан графички формат

AI, BMP, PLT, DXF, DST

Надворешни димензии

1,7m (L) 66 1,66m (W) 27 1,27m (H)

1,96m (L) 39 1,39m (W) 24 1,24m (H)

Нето маса

360 кг

400 кг

JG13090
Модел бр. JG13090
Тип на ласер СО2 стаклена ласерска цевка
Ласерска моќност 80W / 110W / 130W / 150W
Работна површина 1300мм × 900мм
Работна маса Работна маса за ножеви
Точност на позиционирање ± 0,1 мм
Систем за движење Чекор мотор
Систем за ладење Чилер за вода со постојана температура
Издувен систем 550W / 1,1KW вентилатор за издувни гасови
Систем за дување на воздух Мини компресор за воздух
Напојување AC220V ± 5% 50 / 60Hz
Поддржан графички формат AI, BMP, PLT, DXF, DST
Надворешни димензии 1950 mm (L) × 1590 mm (Ш) × 1110 mm (H)
Нето маса 510 кг

Софтвер за петта генерација

Патентираниот софтвер Goldenlaser има помоќни функции, посилна применливост и поголема сигурност, донесувајќи им на корисниците целосен опсег на супер искуство.
интелигентен интерфејс
Интелигентен интерфејс, 4,3-инчен екран на допир во боја
капацитет за складирање

Капацитетот на складирање е 128 милиони и може да зачува до 80 датотеки
USB

Употреба на нето кабел или USB комуникација

Оптимизацијата на патеката овозможува рачни и интелигентни опции. Рачното оптимизирање може произволно да ги постави патеката и насоката на обработката.

Процесот може да ја постигне функцијата на суспензија на меморијата, напојување-континуирано сечење и регулирање на брзината во реално време.

Единствена функција на двојна ласерска глава со наизменична работа, независна работа и функција за контрола на надоместокот на траекторијата на движење.

Функција за далечинска помош, користете Интернет за решавање на технички проблеми и обука од далечина.

Применливи материјали и индустрии

СТРАШНИ РАБОТИ НА КОИ СЕ ПОДДРУВА ОСНОВНИ ЛАЗЕРСКИ машини.

Погоден за ткаенина, кожа, акрилик, дрво, МДФ, фурнир, пластика, ЕВА, пена, фиберглас, хартија, картон, гума и други неметални материјали.

Се применува на облека и додатоци, горни и стапала на чевли, чанти и куфери, материјали за чистење, играчки, реклами, занаети, украси, мебел, индустрии за печатење и пакување итн.

Технички параметри на гравер за сечење ласер CO2

Тип на ласер СО2 стаклена ласерска цевка
Ласерска моќност 80W / 110W / 130W / 150W
Работна површина 1000мм × 600мм, 1400мм × 900мм, 1600мм × 1000мм, 1800мм × 1000мм
Работна маса Работна маса со саќе
Точност на позиционирање ± 0,1 мм
Систем за движење Чекор мотор
Систем за ладење Чилер за вода со постојана температура
Издувен систем 550W / 1,1KW вентилатор за издувни гасови
Систем за дување на воздух Мини компресор за воздух
Напојување AC220V ± 5% 50 / 60Hz
Поддржан графички формат AI, BMP, PLT, DXF, DST

Резиме на ласерските системи CO2 на Goldenlaser МАРС серија

Ⅰ. Ласерска машина за гравирање со работна маса со саќе

Модел бр.

Ласерска глава

Работна површина

ЈГ-10060

Една глава

1000мм × 600мм

ЈГ-13070

Една глава

1300мм × 700мм

JGHY-12570 II

Двојна глава

1250мм × 700мм

ЈГ-13090

Една глава

1300мм × 900мм

МЈГ-14090

Една глава

1400мм × 900мм

MJGHY-14090 II

Двојна глава

MJG-160100

Една глава

1600мм × 1000мм

MJGHY-160100 II

Двојна глава

МЈГ-180100

Една глава

1800мм × 1000мм

MJGHY-180100 II

Двојна глава

 

Ⅱ. Ласерска машина за сечење со подвижна лента

Модел бр.

Ласерска глава

Работна површина

MJG-160100LD

Една глава

1600мм × 1000мм

MJGHY-160100LD II

Двојна глава

MJG-14090LD

Една глава

1400мм × 900мм

MJGHY-14090D II

Двојна глава

MJG-180100LD

Една глава

1800мм × 1000мм

MJGHY-180100 II

Двојна глава

JGHY-16580 IV

Четири глави

1650мм × 800мм

 

Ⅲ. Ласерска машина за гравирање со систем за подигнување на маса

Модел бр.

Ласерска глава

Работна површина

JG-10060SG

Една глава

1000мм × 600мм

JG-13090SG

1300мм × 900мм

Применливи материјали:

Ткаенина, кожа, хартија, картон, дрво, акрилик, пена, ЕВА и др.

Главни индустрии за примена:

›  Рекламна индустрија: рекламни знаци, значки со плочи во две бои, штандови за акрилни дисплеи итн.

 Занаетчиска индустрија: бамбус, дрво и акрилни занаети, кутии за пакување, трофеи, медали, плакети, гравура на слики, итн.

 Индустрија за облека: Сечење додатоци за облека, сечење јаки и ракави, додатоци за украсување облека, гравура на ткаенина, изработка на примероци од облека и изработка на плочи, итн.

›  Индустрија за обувки: Кожа, композитни материјали, ткаенини, микрофибер, итн.

 Индустрија за чанти и куфери: Сечење и гравирање на синтетичка кожа, вештачка кожа и текстил, итн.

Примероци за гравирање со ласер

примероци за ласерско сечењепримероци за ласерско сечењепримерок за ласерско сечење

Ве молиме контактирајте го Goldenlaser за повеќе информации. Вашиот одговор на следниве прашања ќе ни помогне да ја препорачаме најсоодветната машина.

1. Кое е твоето главно барање за обработка? Ласерско сечење или ласерско гравирање (обележување) или ласерско перфорирање?

2. Кој материјал ви треба за ласерски процес?

3. Која е големината и дебелината на материјалот?

4. По ласерската обработка, за што ќе се користи материјалот? (апликативна индустрија) / Кој е твојот краен производ?

5. Име на вашата компанија, веб-страница, е-пошта, тел (WhatsApp / WeChat)?

Испратете ни ја пораката до нас:

Напишете ја вашата порака овде и испратете ни ја

Поврзани производи

Испратете ни ја пораката до нас:

Напишете ја вашата порака овде и испратете ни ја

Испратете ни ја пораката до нас:

Напишете ја вашата порака овде и испратете ни ја