Етикета Ласерски матрица сечење машина

Модел бр.: LC350

Вовед:

Целосно дигитален, со голема брзина и автоматско ласерско сечење и завршна обработка со апликации од ролна во ролна, од ролна во лист и од ролна во налепница.

Системот за ласерско сечење LC350 обезбедува висококвалитетно конвертирање на ролни материјали на барање, драматично намалувајќи го времето на носење и елиминирајќи ги трошоците за конвенционалното сечење со матрица преку целосен, ефикасен дигитален работен тек.


 • Максимална веб-широчина:350 mm / 13,7”
 • Максимален веб-дијаметар:750 mm / 23,6”
 • Максимална веб-брзина:120 м/мин
 • Ласерска моќност:150 вати / 300 вати / 600 вати

Машина за сечење со ласерски матрици LC350

Дигитален ласерски систем за доработка за конвертирање на етикети

Индустриски решенија за ласерско сечење и конвертирање за апликации од ролна во ролна, ролна во лист или од ролна во дел

Машина за сечење со ласерски матрици LC350ецелосно дигитална ласерска машина за завршна обработкасоласери со двојна станица.Стандардната верзија има одмотување, ласерско сечење, двојно премотување и отстранување на отпадната матрица.Подготвен е и за додатни модули како што се лакирање, ламиниране, цепење и покривање, итн. Можно е да се сече со различни нивоа на моќност на истата етикета.

Системот може да биде опремен со читач на баркод (или QR код) за континуирано сечење и непречено прилагодување на задачите во лет.LC350 нуди комплетно дигитално и автоматско решение за ласерско сечење од ролна во ролна (или ролна во лист, ролна во дел).Не се потребни дополнителни трошоци за алатки и време на чекање, крајна флексибилност за исполнување на динамичните барања на пазарот.

Главни карактеристики на машината за сечење со ласерски матрици LC350

Дигиталниот ласерски финишер „roll to roll“ за ласерско сечење и конвертирање.

Рамката го прифаќа целокупниот процес на леење на структурата на рамката од типот кутија со силен носивост, повторено жарење за ослободување од стрес и високопрецизна CNC обработка на машински алат, штообезбедува точност на работата на машината и долгорочна стабилност без деформација.

Конфигурирајте го најпогодниот ласерски изворспоред материјалот на купувачот за да се постигне најдобар ефект на сечење.Процесот на ласерско сечење е попрофесионален од другите производители.НаТочноста на ласерското сечење е ± 0,1 mm.

Домашно развиениот софтвер на Goldenlaser овозможуваавтоматски менувајте ја брзината на веб за време на промената на работата of етикети за сечење со ласер во летза да се зголеми продуктивноста на системот.Опремен со аCCD камера, промената на работното место се остварува преку ачитач на бар код (QR код)..

Главните компоненти на LC350 се направени од добавувачи на врвни светски брендови (Луксинарласерски извори,ScanLabи Feeltek Galvo глави,II-VIоптички леќи,Јаскавасерво мотори и погони,СименсКонтрола на затегнатоста на PLC), осигурувајќи дека целата машина може да работи континуирано и стабилно долго време.

Работниот опсег на ласерот може да се прилагоди од230 mm, 350 mm, 700 mm до 1000 mmспоред барањата за материјал и обработка на купувачот.

Златен ласерсаморазвиен систем за контроламоже да се развие во длабочина и да се прилагоди за да се задоволат потребите на клиентите во најголема мера.

Брзи спецификации

Главен технички параметар на дигиталниот ласерски матрица LC350
Модел бр. LC350
Макс.Веб ширина 350 mm / 13,7”
Макс.Ширина на хранење 750 mm / 23,6”
Макс.Веб дијаметар 400 mm / 15,7"
Макс.Веб брзина 120 m/min (во зависност од моќноста на ласерот, материјалот и моделот на сечењето)
Точност ± 0,1 мм
Тип на ласер CO2 RF метален ласер
Ласерска моќност 150 W / 300 W / 600 W
Позиционирање на ласерски зрак Галванометар
Напојување 380V трифазни 50/60Hz

Опции за конвертирање на машина за сечење со ласерски матрици LC350

Goldenlaser е способен за прилагодување ласерски машини за сечење матрици да ги прилагодите вашите специфични потреби со додавање на модули за конвертирање.Вашите нови или сегашни производни линии може да имаат корист од следните опции за конвертирање.

Сечење од ролна во ролна

Сечење од ролна до лист

Сечење од ролна до налепници

Читање на бар код и QR код - промена на работното место на пат

Веб водич

Полу-ротирачко сечење со матрица

Флексо печатење и лакирање

Ламиниране

Ладна фолија

Топло печат

Саморана ламиниране

Ламиниране со лагер

Двојно премотување назад

Сечење - Сечење на сечилата или сечење со жилет

Листови

Третман на корона

Отстранување на матрицата на отпадот

Премотување на отпадна матрица со менувач на етикети и повратни поени

Собирач на отпад или транспортер за преку сечење

Испитување и откривање на етикети што недостасуваат

Веб водич

Флексо единица

Ламиниране

Сензор и енкодер за ознаки за регистрација

Сечило на сечилата

Листови

Кои се придобивките од ласерскиот секач за матрици за етикети?

Брз пресврт

Нема потреба да умре, можете да ги исечете вашите дизајни со ласер кога сакате.Никогаш не чекајте нова матрица да биде испорачана од производителот.

Брзо сечење

Брзина на сечење до 2000 мм/секунда, брзина на веб до 120 метри/мин.

Автоматизација и лесно ракување

CAM/CAD Компјутерска контрола има потреба само од влезна датотека за сечење во софтверот.Веднаш променете ги формите на сечење во лет.

Флексибилен и разноврсен

Целосно сечење, сечење со бакнеж (половина сечење), перфорирање, гравирање и обележување, повеќе функции.
Сечење, ламиниране, УВ лакирање, и повеќе опционални функции за задоволување на индивидуалните потреби на клиентите.

Овој ласерски матрица не само што може да сечепечатени ролни за етикети, но и може да сечеобични ролни за етикети, рефлектирачки материјали, лепливи етикети, двострани и еднострани ленти, етикети со специјални материјали, индустриски ленти и така натаму.

Примероци за ласерско сечење

Гледајте Laser Die Cutting во акција!

Дигитален ласерски секач за матрици за етикети со флексо единица, ламинирање и рез

Технички параметри на машината за сечење ласерски матрици LC350

Максимална ширина на сечење 350 mm / 13,7”
Максимална ширина на хранење 370 mm / 14,5”
Максимален веб-дијаметар 750 mm / 29,5”
Максимална брзина на веб 120 m/min (во зависност од моќноста на ласерот, материјалот и моделот на сечењето)
Точност ± 0,1 мм
Тип на ласер CO2 RF ласер
Позиционирање на ласерски зрак Галванометар
Ласерска моќност 150 W / 300 W / 600 W
Опсег на излезна моќност на ласер 5%-100%
Напојување 380V 50Hz / 60Hz, Трифазен
Димензии L3700 x W2000 x H 1820 (mm)
Тежина 3500 кг

*** Забелешка: Бидејќи производите постојано се ажурираат, ве молиме контактирајте не за најновите спецификации.***

Типични модели на дигитални ласерски машини за сечење матрици на Goldenlaser

Модел бр.

LC350

LC230

Максимална ширина на сечење

350 mm / 13,7”

230 mm / 9"

Максимална ширина на хранење

370 mm / 14,5”

240 mm / 9,4”

Максимален веб-дијаметар

750 mm / 29,5”

400мм / 15,7

Максимална брзина на веб

120 м/мин

60 м/мин

(Во зависност од моќноста на ласерот, материјалот и моделот на сечењето)

Точност

± 0,1 мм

Тип на ласер

CO2 RF ласер

Позиционирање на ласерски зрак

Галванометар

Ласерска моќност

150 W / 300 W / 600 W

100 W / 150 W / 300 W

Опсег на излезна моќност на ласер

5%-100%

Напојување

380V 50Hz / 60Hz, Трифазен

Димензии

L3700 x W2000 x H 1820 (mm)

L2400 x W1800 x H 1800 (mm)

Тежина

3500 кг

1500 кг

Апликација за конвертирање на ласер

Вообичаените материјали што се користат за машините за ласерско сечење вклучуваат:

Хартија, пластична фолија, сјајна хартија, мат хартија, синтетичка хартија, картон, полиестер, полипропилен (PP), PU, ​​PET, BOPP, пластика, филм, филм за микрофиниширање, винил за пренос на топлина, рефлективен филм, филм за преклопување, двострана лента , 3M VHB лента, рефлексна лента, ткаенина, матрици од Mylar итн.

Вообичаените апликации за машините за ласерско сечење вклучуваат:

 • Етикети
 • Печатење и пакување
 • Лепливи етикети и ленти
 • Рефлексивни ленти / Ретро рефлектирачки филмови
 • Индустриски ленти / 3M касети
 • Налепници / налепници
 • Абразиви
 • Дихтунзи
 • Автомобилство
 • Електроника
 • Матрици
 • Дигалки, лепенки и украси за облека

етикети ленти

УНИКАТНИ Предности на ласерот за сечење налепници и етикети

- Стабилност и доверливост
Запечатен Co2 RF ласерски извор, квалитетот на сечењето е секогаш совршен и постојан со текот на времето со ниски трошоци за одржување.
- Голема брзина
Галванометрискиот систем овозможува зрното да се движи многу брзо, совршено фокализирано на целата работна површина.
- Висока прецизност
Иновативниот систем за позиционирање на етикети ја контролира веб-позицијата на оската X и Y.Овој уред гарантира прецизност на сечењето во рамките на 20 микрони, дури и сечење на етикети со неправилен јаз.
- Екстремно разноврсна
Машината е многу ценета од производителите на етикети бидејќи може да создаде огромна разновидност на етикети, во еден процес со голема брзина.
- Погоден за работа на широк спектар на материјали
Сјајна хартија, мат хартија, картон, полиестер, полипропилен, полиимид, синтетички полимерни филмови итн.
- Погоден за различни видови на работа
Сечење на секаква форма – сечење и сечење со бакнеж – перфорирање – микро перфорирање – гравирање
- Без ограничување на дизајнот на сечењето
Можете да исечете различен дизајн со ласерска машина, без разлика на обликот или големината
-Минимален материјален отпад
Ласерското сечење е процес на топлина без контакт.tt е со тенок ласерски зрак.Тоа нема да предизвика никаков отпад за вашите материјали.
-Заштедете ги трошоците за производство и трошоците за одржување
Ласерско сечење нема потреба од мувла/нож, нема потреба да се прави мувла за различен дизајн.Ласерското сечење ќе ви заштеди многу трошоци за производство;а ласерската машина има долг век на употреба, без трошоци за замена на мувла.

машинско сечење со матрица VS етикети за ласерско сечење

<Прочитајте повеќе за Решение за ласерско сечење етикета од ролна во ролна

Напишете ја вашата порака овде и испратете ни ја

Поврзани производи

Оставете ја вашата порака:

whatsapp +8615871714482