Дупки за сечење и перфорирање на канали за вентилација на текстил со ласер - златен ласер
Ласерска машина за сечење, ласерска машина за гравирање, ласер машина Галво - златен ласер

Дупки за сечење и перфорирање на канали за текстил за вентилација со ласер

Лесна, апсорпција на бучава, хигиенски материјал, лесен за одржување, сите овие карактеристики го забрзаа промовирањето на системот за дисперзија на воздухот во ткаенината во изминатата деценија. Како резултат, побарувачката за дисперзија на воздухот во ткаенина е зголемена, што ја доведе во прашање ефикасноста на производството на фабриката за дисперзија на ткаенина за воздух.

Прецизно и високо-ефикасно ласерско сечење може да ги поедностави процедурите за обработка на ткаенината.

За апликации за дисперзија на воздухот, има главно два типични материјали, метал и ткаенини, традиционалните системи на метални канали испуштаат воздух преку странично поставени метални дифузери. Воздухот е насочен кон специфични зони што резултира во помалку ефикасно мешање на воздухот во окупираниот простор и често предизвикува нацрт и топли или ладни точки; додека дисперзијата на воздухот Понекогаш, микро-перфорирани дупки на малку пропустливи или непропустливи канали може да се користат за интензивно испорака на воздух со мала брзина. Единствената дисперзија на воздухот значи подобро мешање на воздухот што носи подобри перформанси за оние области на кои им треба вентилација.

Ткаенината за дисперзија на воздухот е дефинитивно подобро решение за вентилација додека е голем предизвик да се направат постојани дупки долж 30 јарди долги или дури и подолги ткаенини, а освен да се прават дупки, треба да ги исечете парчињата. Само ласерот може да го реализира овој процес.

Goldenlaser специјално дизајнираше ласерски машини СО2 кои го исполнуваат точното сечење и перфорирање на текстилни вентилациони канали изработени од специјални ткаенини.

Предности на ласерско процесирање на канали за вентилација на текстил

мазни исечени рабови без измазнување

 Нежните и чисти рабови на сечење

перфорација со запечатени внатрешни рабови

 Сечење на дупките за дисперзија постојано се совпаѓаат со цртежот

континуирано ласерско сечење на ткаенина од ролна

 Транспортен систем за автоматска обработка

Сечење, перфорирање и микро перфорирање во една операција

Флексибилна обработка - исечете ги сите големини и форми според дизајнот

Без абење на алатот - одржувајте го квалитетот на сечењето постојано

Автоматското запечатување на исечените рабови спречува кршење

Прецизна и брза обработка

Без прашина или контаминација

Применливи материјали

Видови на материјали за вообичаени канали од ткаенина за дисперзија на воздухот погодни за ласерско сечење и перфорирање

Полиетер сулфон (ПЕС), полиетилен, полиестер, најлон, стаклени влакна, итн.

дисперзија на воздухот

Препорака за ласерска машина

• Се одликува со портен ласер (за сечење) + брз галванометриски ласер (за перфорација и обележување)

• Автоматска обработка директно од ролна со помош на системи за напојување, подвижни и намотки

• Перфорација, микро перфорација и сечење со голема прецизност

• Брзо сечење за многу дупки за перфорација за кратко време

• Континуирани и целосно автоматски циклуси на сечење со бесконечна должина

• Специфично дизајниран за ласерски процес на специјални ткаенини и технички текстил

Драго ни е да ве советуваме повеќе за каналите за ткаенини со ласер и дупките за перфорирање со ласер на каналите за ткаенина.

Испратете ни ја пораката до нас:

Напишете ја вашата порака овде и испратете ни ја

Испратете ни ја пораката до нас:

Напишете ја вашата порака овде и испратете ни ја