Ласерска машина за сечење, машина за ласерско гравирање, Галво ласерска машина - златен ласер

Машина за ласерско сечење етикета од тркалање во ролна

Модел бр.: LC-350

Вовед:

 • Производство на барање, брз одговор на краткорочни нарачки.
 • Нема чекање за нови матрици.Нема складирање на алатки за матрици.
 • Скенирањето на бар-код / ​​QR-код поддржува автоматско менување во лет.
 • Модуларен дизајн одговара на индивидуалните производствени потреби на клиентите.
 • Лесна инсталација.Поддршка за насоки за далечинско инсталирање.
 • Еднократна инвестиција, ниски трошоци за одржување.

 • Тип на ласер:CO2 RF ласер
 • Ласерска моќност:150 W / 300 W / 600 W
 • Макс.ширина на сечење:350 mm (13,7")
 • Макс.ширина на ролна:370 mm (14,5")

Дигитална ласерска машина за сечење матрици

Ласерска машина за сечење за конвертирање на етикети

НаСистем за ласерско сечење и конвертирањенуди иновативни и економични решенија за обработка на едноставни и сложени геометрии за доработка на етикети без употреба на традиционални алатки со матрици - врвен квалитет на делови што не може да се повтори во традиционалниот процес на сечење со матрици.Оваа технологија ја зголемува флексибилноста на дизајнот, е ефикасна за трошоците со висококвалитетен производствен капацитет, го минимизира материјалниот отпад со многу мало одржување.

Ласерската технологија е идеално решение за сечење и конвертирање без матрици за навремено производство и кратки средни работи и е добро прилагодена за конвертирање на компоненти со висока прецизност од флексибилни материјали, вклучувајќи етикети, двострани лепила, дихтунзи, пластика, текстил, абразивни материјали, итн.

Машина за сечење со ласерски матрици LC350со дизајнот на главата за скенирање со двоен извор ги исполнува повеќето етикети и апликации за дигитално печатење.

Некои од вообичаените апликации вклучуваат:

Етикети

Лепливи ленти

Рефлексивни филмови

Налепници

Абразиви

Индустриски ленти

Дихтунзи

Налепници

Спецификации

Главен технички параметар на машината за ласерско сечење LC350 за завршна обработка на етикети
Ласерски тип CO2 RF метален ласер
Ласерска моќност 150 W / 300 W / 600 W
Макс.ширина на сечење 350 mm / 13,7”
Макс.должина на сечење Неограничено
Макс.ширина на хранење 370 mm / 14,5”
Макс.дијаметар на мрежата 750 mm / 29,5”
Макс.веб брзина 120 m/min (Брзината варира во зависност од материјалот и моделот на сечење)
Точност ± 0,1 мм
Напојување 380V 50/60Hz 3 фази

Карактеристики на машината

Стандардна конфигурација на машината за сечење со ласерски матрици LC350:

Одмотување + Веб водич + Ласерско сечење + Отстранување отпад + Двојно премотување

Ласерскиот систем е опремен со150 вати, 300 вати или 600 вати CO2 RF ласериScanLab галванометарски скенерисо динамичен фокус што покрива поле за обработка од 350×350 mm.

Користење на голема брзинагалванометарски ласерсечењево лет, LC350 стандард со единици за одмотување, премотување и отстранување на отпадот, ласерскиот систем може да постигне континуирано и автоматско ласерско сечење за етикети.

Веб водиче опремен да го направи одмотувањето попрецизно, со што се обезбедува точноста на ласерското сечење.

Максималната брзина на сечење е до 80 m/min (за единечен ласерски извор), максимална ширина на мрежата 350 mm.

Способни засечење ултра долги етикетидо 2 метри.

Достапни опции солакирање, ламиниране,сечењеидвојно премотување назадединици.

Системот е обезбеден со Goldenlaser патент контролер вклучувајќи софтвер и кориснички интерфејс.

Машината за сечење со ласерски матрици е достапна соеден ласерски извор, двоен ласерски извор or мултиласерски извор.

Голденласер исто така нудиКомпактен ласерски систем за сечење со матрица LC230со ширина на мрежа од 230 mm.

Читач на QR кодовозможува автоматско менување.Со оваа опција, машината е способна да обработува повеќе задачи во еден чекор, да ги менува конфигурациите за сечење (профил на сечење и брзина) во лет.

Континуирано сечење

Минимизирајте го трошењето материјал

Најдобар партнер на дигитални печатачи

Ласерска машина за сечење матрица - Автоматско менување на брзината на сечењето и профилот или шемата за сечење во лет.

Кои се придобивките од ласерското сечење на етикети со матрици?

Брз пресврт

Заштедете време, трошоци и материјали

Нема ограничување на моделите

Автоматизација на целиот процес

Широк спектар на материјали за примена

Модуларен дизајн за повеќефункционални функции

Точноста на сечењето е до ± 0,1 mm

Проширливи двојни ласери со брзина на сечење до 120 m/min

Сечење со бакнеж, целосно сечење, перфорација, гравирање, обележување…

СИСТЕМИ ЗА ЗАВРШУВАЊЕ

Модуларни системи за завршна обработка достапни за да ги задоволат вашите индивидуални барања.

Машината за ласерско сечење има флексибилност да се прилагоди со различни опции за конвертирање за да ги подобри вашите производи и да обезбеди ефикасност на вашата производна линија.

Модуларен дизајн
веб водич

Веб водич

флексо печатење и лакирање

Флексо единица

ламиниране

Ламиниране

сензор и енкодер за регистрација на марка

Сензор и енкодер за ознаки за регистрација

сечи сечила

Сечило на сечилата

НЕКОИ ОД ПРИМЕРОЦИТЕ

Прекрасни дела за кои придонесе машината за ласерско сечење.

Технички параметри наМашина за сечење со ласерски матрици LC350

Модел бр. LC350
Ласерски тип CO2 RF метален ласер
Ласерска моќност 150 W / 300 W / 600 W
Макс.ширина на сечење 350 mm / 13,7”
Макс.должина на сечење Неограничено
Макс.ширина на хранење 370 mm / 14,5”
Макс.дијаметар на мрежата 750 mm / 29,5”
Веб брзина 0-120 m/min (Брзината варира во зависност од материјалот и моделот на сечење)
Точност ± 0,1 мм
Димензии Долна 3700 x Ш 2000 x 1820 (мм)
Тежина 3000 кг
Напојување 380V 3 фази 50/60Hz
Моќ на чилер за вода 1,2KW-3KW
Моќност на издувниот систем 1,2KW-3KW

*** Забелешка: Бидејќи производите постојано се ажурираат, ве молиме контактирајте не за најновите спецификации. ***

Типични модели на дигитални ласерски машини за сечење матрици на Goldenlaser

Модел бр.

LC350

LC230

Макс.ширина на сечење

350 мм / 13,7 инчи

230 мм / 9 инчи

Макс.должина на сечење

Неограничено

Макс.ширина на хранење

370 mm / 14,5”

240 mm / 9,4”

Макс.дијаметар на мрежата

750 мм / 29,5 инчи

400 мм / 15,7 инчи

Макс.веб брзина

120 м/мин

60 м/мин

Брзината варира во зависност од материјалот и моделот на сечење

Ласерски тип

CO2 RF метален ласер

Ласерска моќност

150 W / 300 W / 600 W

100 W / 150 W / 300 W

Стандардна функција

Целосно сечење, сечење со бакнеж (половина сечење), перфорација, гравирање, означување итн.

Факултативна функција

Ламиниране, УВ лак, сечење итн.

Материјали за обработка

Пластичен филм, хартија, сјајна хартија, мат хартија, полиестер, полипропилен, BOPP, пластика, филм, полиимид, рефлектирачки ленти итн.

Формат за поддршка на софтвер

AI, BMP, PLT, DXF, DST

Напојување

380V 50HZ / 60HZ Трифазен

Апликација за конвертирање на ласер

Вообичаените материјали што се користат за машините за ласерско сечење вклучуваат:

Хартија, пластична фолија, сјајна хартија, мат хартија, синтетичка хартија, картон, полиестер, полипропилен (PP), PU, ​​PET, BOPP, пластика, филм, филм за микрофиниширање итн.

Вообичаените апликации за машините за ласерско сечење вклучуваат:

 • Етикети
 • Лепливи етикети и ленти
 • Рефлексивни ленти / Ретро рефлектирачки филмови
 • Индустриски ленти
 • Налепници / налепници
 • Абразиви
 • Дихтунзи

етикети ленти

Ласерски УНИКАТНИ Предности за сечење налепници од ролна во ролна

- Стабилност и доверливост
Запечатен Co2 RF ласерски извор, квалитетот на сечењето е секогаш совршен и постојан со текот на времето со ниски трошоци за одржување.
- Голема брзина
Галванометрискиот систем овозможува зрното да се движи многу брзо, совршено фокализирано на целата работна површина.
- Висока прецизност
Иновативниот систем за позиционирање на етикети ја контролира веб-позицијата на оската X и Y.Овој уред гарантира прецизност на сечењето во рамките на 20 микрони, дури и сечење на етикети со неправилен јаз.
- Исклучително разноврсна
Машината е многу ценета од производителите на етикети бидејќи може да создаде огромна разновидност на етикети, во еден процес со голема брзина.
- Погоден за работа на широк спектар на материјали
Сјајна хартија, мат хартија, картон, полиестер, полипропилен, полиимид, синтетички полимерни филмови итн.
- Погоден за различни видови на работа
Сечење на секаква форма – сечење и сечење со бакнеж – перфорирање – микро перфорирање – гравирање
- Без ограничување на дизајнот на сечењето
Можете да исечете различен дизајн со ласерска машина, без разлика на обликот или големината
-Минимален материјален отпад
Ласерското сечење е процес на топлина без контакт.tt е со тенок ласерски зрак.Тоа нема да предизвика никаков отпад за вашите материјали.
-Заштедете ги трошоците за производство и трошоците за одржување
Ласерско сечење нема потреба од мувла/нож, нема потреба да се прави мувла за различен дизајн.Ласерското сечење ќе ви заштеди многу трошоци за производство;а ласерската машина има долг век на употреба, без трошоци за замена на мувла.

машинско сечење со матрица VS етикети за ласерско сечење

<<Прочитајте повеќе за Решение за ласерско сечење етикета од ролна во ролна

Напишете ја вашата порака овде и испратете ни ја

Поврзани производи

WhatsApp
Напишете ја вашата порака овде и испратете ни ја