Машина за ласерско сечење на индустриски текстилни ткаенини со голема брзина

Модел бр.: JMCCJG / Серија JYCCJG

Вовед:

  • Оваа серија CO2 машина за ласерско сечење со рамно лежиште е дизајнирана за автоматско и континуирано сечење на широки текстилни ролни и меки материјали.
  • Управуван со запчаник и багажник со серво мотор, ласерскиот секач нуди најголема брзина на сечење и забрзување.
  • Софтверскиот пакет и дополнителните опции доаѓаат со системот за ласерско сечење е обезбеден за да се постигне дигитална и интелигентна обработка.

Машина за ласерско сечење ткаенини

Управување со брзини и решетки со високи перформансиCO2Систем за ласерско сечење со рамно лежиште за ткаенина и текстилобработката развиена од goldenlaser се карактеризира со голема брзина, висока прецизност и високо автоматизирана.

Ласерскиот секач за ткаенина со рамно лежиште CO2 е дизајниран за автоматско и континуирано сечење на широки текстилни ролни и меки материјали. Возено одопрема и багажниксосерво моторконтрола, машината за ласерско сечење нуди висока прецизност и квалитет на сечење со најголема брзина и забрзување на сечење.Машината за ласерско сечење е достапна со ласерска моќност од 150 вати до 800 вати.Намаса за сечење со голем форматможе да се нанесе на повеќето типични ролни од ткаенина.

Со опцијата наавто-хранител, материјалите во ролна директно се внесуваат на масата за сечење и постојано се сечат.Машината е совакуум вшмукувањеподтранспортерработна маса, која обезбедува материјалите да бидат рамни на масата.Различнисистеми за видможе да биде опремена со оваа ласерска машина за разновидна примена, како што е сечење печатен текстил со сублимација на боја.И опцијата за пенкало или глава за печатење со мастило е достапна за правење ознаки за шиење или друга намена.

Карактеристики на машината

Карактеристики на машината за ласерско сечење со рамно лежиште CO2 со високи перформанси

Овамашина за ласерско сечењеиспорачувабрза и исклучително прецизна обработкаблагодарение на неговите висококвалитетни компоненти.Многу сигурен и без одржување.

Систем за возење со опрема и багажник со висока прецизност.Со ласерска цевка со висока моќност на CO2, брзина на сечење до 1.200 mm/s, забрзување до 8.000 mm/s2, и може да одржува долгорочна стабилност.

Јапонски серво мотор Yaskawa

- Обезбедете максимална прецизност, сигурност и перформанси.

Оваласерска машинадоаѓа сотранспортен систем.Машината го храни материјалот автоматски во континуиран циклус во синхронизирање со транспортерната постела, целосно елиминирајќи го времето на застој за да се постигне максимална можна продуктивност.

Покрај тоа, навакуумски транспортерработната маса има функција наадсорпција на негативен притисокза да се обезбеди плошноста на ткаенината при ласерско сечење.

 Автоматски фидерсокорекција на отстапувањефункција (опционално) за да се обезбеди точно хранење.

 Уникатната рачна и автоматска интерактивнасофтвер за гнездењефункцијата може да ја подобри искористеноста на ткаенината до крајност.

 Заедно соиздувен систем, ласерската глава и издувниот систем се синхронизираат;добар ефект на издувните гасови, за да се осигура дека дозата на прашина не ги загадува материјалите.

 Можно е да се завршисечење на целиот формат на екстра долгиот распоредсо единечна должина на распоред што го надминува отсечениот формат.

 Наласерски систем за сечење is модуларенво дизајнот според барањата за обработка на клиентите.

Брзи спецификации

Серија JMCCJG
Серија JYCCJG
Серија JMCCJG
Ласерски тип CO2 RF метален ласер
Ласерска моќност 150W 300W 600W 800W
Работна површина 2000mm~8000mm(L) ×1300mm~3200mm(W)
Работна маса Работна маса со вакуум транспортер
Систем за движење Пренос на багажник и пинион, погон на серво мотор
Брзина на сечење 0~1.200 mm/s
Забрзување 8.000 mm/s2
Серија JYCCJG
Ласерски тип CO2 DC стакло ласер
Ласерска моќност 150W 300W
Работна површина 2000mm~8000mm(L) ×1300mm~3200mm(W)
Работна маса Работна маса со вакуум транспортер
Систем за движење Пренос на багажник и пинион, погон на серво мотор
Брзина на сечење 0~600 mm/s
Забрзување 6.000 mm/s2

Работен тек за обработка на ласерско сечење

Како работи машината за ласерско сечење Co2 за обработка на текстил?

Најдобри моменти на ласерскиот секач со рамно лежиште CO2

Факултативните додатоци го поедноставуваат производството на преработка и ги зголемуваат можностите
заштитна обвивка

Безбедносна заштитна обвивка

Да се ​​направи обработката побезбедна и да се намалат испарувањата и прашината што може да се создадат при обработката.

Достапно е соЦелосно затвореноопција за исполнување на безбедносната заштита на ласерски производи од класа 1.

автоматски фидер

Автоматски внесувач

Тоа е единица за напојување која работи синхроно со ласерскиот секач.фидерот ќе ги пренесе материјалите за ролни на масата за сечење откако ќе ги ставите ролните на фидерот.Можете да ги поставите различните брзини на напојување според брзината на главната машина.Фидерот го има сензорот за да обезбеди точно позиционирање на материјалот.Фидерот може да биде опремен со различни дијаметри на вратило за различни ролни.Различниот пневматски валјак ќе се користи за текстил со различна напнатост, дебелина... Овој уред ви помага да реализирате целосно автоматизиран процес на сечење.

вакуум вшмукување

Вакуум вшмукување

Вакуумската маса е под масата за сечење, има низа дупки на површината на масата што го повлекуваат материјалот надолу на површината.Вакуумската маса овозможува целосен пристап до површината, нема ништо да му пречи на ласерскиот зрак додека се сече.Со заедно силните издувни вентилатори, помага и да се спречи чад и прашина при сечење.

систем за вид

Визија систем

Системот за вид е важна опција кога сакате да ги исечете контурите.Без разлика за печатење на контура или контура за вез, ќе ви треба овој уред за читање на контурата или специјални податоци за позиционирање и сечење.Скенирањето на контурите и скенирањето ознаки се погодни за различни апликации.Ние нудиме различни опции за визија за различни апликации.

марка пенкало

Модули за обележување

1. Означи пенкало

За повеќето парчиња ласерско сечење, особено за текстил, мора да се шие по сечењето.Можете да го користите пенкалото за означување за да направите ознаки на парчето за сечење за да им помогнете на работниците за лесно шиење.Исто така, можете да го користите пенкалото за означување за да направите некои посебни ознаки на парчето за сечење, како што се серискиот број на производот, големината на производот, датумот на производство на производот и сл...Можете да изберете пенкала за ознаки во различни бои според до бојата на вашите материјали.

2. Печатење со инк-џет

Технологијата за печатење со инк-џет е процес без допир, во споредба со „маркерското пенкало“, па може да се користи за многу повеќе различни видови материјали.И постојат различни мастила за опција како што е испарливо мастило и неиспарливо мастило, така што можете да го користите во различни индустрии.

црвена точка

Покажувач со црвена точка

- Систем за следење на ласерски зрак

Покажувачот со црвена точка помага како референца да се провери каде ласерскиот зрак ќе слета на вашиот материјал со следење на симулација на вашиот дизајн без активирање на ласерот.Како и вашата почетна точка.

двојна глава

Двојна глава

Основни две ласерски глави
Двете ласерски глави се монтирани на ист подемен, што овозможува истовремено да се сечат два исти обрасци.

Независни двојни глави
Независните двојни глави можат да сечат различни дизајни во исто време.Ја зголемува ефикасноста на сечењето и флексибилноста на производството на најголем степен.

галво подемен глава

Глава на GALVO

Ласерот Галво користи ретровизори со голема брзина и моторни за да го насочи ласерскиот зрак низ леќата.Во зависност од положбата во полето за ласерско обележување, зракот влијае на материјалот под поголем или помал агол на наклон.Големината на полето за обележување се дефинира со аголот на отклонување и фокусната должина на оптиката.Бидејќи нема подвижни делови (со исклучок на ретровизорите), ласерскиот зрак може да се води преку работното парче со екстремно големи брзини со голема прецизност и доверливост, што ги прави идеални кога се потребни кратки циклуси и висококвалитетни ознаки.

автоматско сортирање

Систем за автоматско сортирање

Зголеменото ниво на автоматизација за време на процесот на истовар и сортирање, исто така, ги забрзува вашите последователни производни процеси.

Придобивките од сечењето текстил со ласерски системи од goldenlaser

Чисти рабови за сечење - Сечи без влакненца

Чисти рабови - Сечи без влакна

Ласерското автоматско ги запечатува рабовите за сечење и на тој начин го спречува распаѓањето.Во споредба со механичкото сечење, ласерското сечење заштедува многу работни чекори во понатамошната обработка.

континуирано ласерско сечење ткаенина од ролна

Континуирано сечење од ролна

Ласерско сечење на текстил и ткаенини директно од ролната благодарение на транспортниот систем и автоматскиот фидер.Способен за обработка со ултра долг формат.

дизајни на деликатни ткаенини

Ласерско сечење на исклучително фини детали

Ласерот е идеално погоден за сечење на апсолутно неверојатно комплицирани внатрешни облици и дизајни, дури и за сечење екстремно мали дупки (ласерска перфорација).

Бесконтактна ласерска обработка - Нема изобличување на ткаенината

Без абење на алатот - Константно висок квалитет на сечење

Повторливост со висока прецизност и точност

Едноставно производство преку програма за дизајн на компјутер

Висока флексибилност во големини и форми на сечење - без подготовка на алатот или менување на алатот

Goldenlaser има моќни можности за прилагодување.

Ласерската машина што ја произведуваме е специјално конфигурирана да ги исполнува вашите барања благодарение на модуларниот дизајн.Ние можеме да ја прилагодиме опремата точно на потребите на вашата апликација.

Технички параметри на машината за ласерско сечење

Модели

СЕРИЈА JMCCJG

СЕРИЈА JYCCJG

Ласерски тип

CO2 RF метален ласер

CO2 DC стакло ласер

Ласерска моќност

150W 300W 600W 800W

150W 300W

Работна површина

2000mm~8000mm(L) ×1300mm~3200mm(W)

Работна маса

Работна маса со вакуум транспортер

Систем за движење

Пренос на багажник и пинион, погон на серво мотор

Брзина на сечење

0~1.200 mm/s

0~600 mm/s

Забрзување

8.000 mm/s2

6.000 mm/s2

Систем за подмачкување

Автоматски систем за подмачкување

Систем за екстракција на чад

Специјализирана приклучна цевка со N центрифугални вентилатори

Напојување

AC380V±5% 50/60Hz 3фазен / AC220V±5% 50/60Hz

Поддржан графички формат

PLT, DXF, AI, DST, BMP

 Големината на масата, моќноста на ласерот и конфигурациите може да се прилагодат според барањето.

ЗЛАТЕН ЛАСЕР – ЛАСЕРСКИ СЕКАЧ со ВИСОКА ПРЕЦИЗНА CO2

Работни области: 1600мм × 2000мм (63 ″ × 79 ″), 1600мм × 3000мм (63 × × 118 ″), 2300мм × 2300мм (90,5 × 90,5 ″), 2500мм × 3000мм (98,4 ″ × 118 ″), 3000мм × 3000ммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммм. (118″×118″), 3500mm×4000mm (137,7″×157,4″), итн.

Работни области

***Големината на креветот може да се прилагоди според различни апликации.***

Применливи материјали

Полиестер, најлон, неткаен и ткаени ткаенини, синтетички влакна, PES, полипропилен (PP), полиамид (PA), стаклени влакна (или стаклени влакна, фиберглас, фиберглас), кевлар, арамид, ликра, полиестер PET, тефлонски, хартија, пена , памук, пластика, вискоза, филц, плетени ткаенини, ткаенини за 3D дистанци, јаглеродни влакна, ткаенини од кордура, UHMWPE, ткаенина за едра, микрофибер, спандекс ткаенина итн.

Апликации

1. Текстил за облека:ткаенини и технички текстил за апликации за облека.

2. Домашен текстил:теписи, душеци, софи, фотелји, завеси, материјали за перничиња, перници, подни и ѕидни облоги, текстилни тапети итн.

3. Индустриски текстил:филтрација, канали за дисперзија на воздухот итн.

4. Текстил што се користи во автомобилската и воздушната:теписи за авиони, душеци за мачки, навлаки за седишта, безбедносни појаси, воздушни перничиња итн.

5. Текстил за на отворено и спортски:спортска опрема, спортови за летање и едрење, платнени навлаки, шатори, падобрани, параглајдерство, китсурф итн.

6. Заштитен текстил:материјали за изолација, панцирни елеци итн.

Примероци за ласерско сечење текстил

ласерско сечење текстил-примерок ласерско сечење текстил-примерок текстил за ласерско сечење

<Прочитајте повеќе за Ласерско сечење и гравирање на текстил

Ве молиме контактирајте со Goldenlaser за дополнителни информации.Вашиот одговор на следните прашања ќе ни помогне да ја препорачаме најсоодветната машина.

1. Кој е вашиот главен услов за обработка?Ласерско сечење или ласерско гравирање (ласерско обележување) или ласерско перфорирање?

2. Каков материјал ви е потребен за ласерска обработка?Која е големината и дебелината на материјалот?

3. Кој е вашиот финален производ(апликативна индустрија)?

Напишете ја вашата порака овде и испратете ни ја

Поврзани производи

Оставете ја вашата порака:

whatsapp +8615871714482