Визија Ласерска машина за сечење за сублимирани печатени ткаенини

Модел бр.: CJGV-180120LD

Вовед:

Ласерското сечење интегрирано со системот за препознавање на видот служи како совршена машина за ласерско сечење за доработка на печатени ткаенини со сублимација на боја.Камерите ја скенираат ткаенината за време на напредувањето на транспортерот, откриваат и препознаваат контури на печатените обрасци или земаат печатени регистрациски знаци и ги испраќаат информациите за сечењето до машината за ласерско сечење.Овој процес се повторува откако машината ќе заврши за да го намали тековниот формат.Целиот процес е целосно автоматизиран.


 • Работна област:1800mm×1200mm / 70,8″×47,2″
 • Област за скенирање на камерата:1800mm×800mm / 70,8″×31,4″
 • Област за собирање:1600mm×600mm (63"×23,6")
 • Ласерска моќност:150W, 300W
 • Брзина на сечење:0-800 mm/s

Машина за ласерско сечење Vision

Напреден систем за ласерско сечење за печатени ткаенини и текстил со сублимација на боја

☑ Професионалните визуелни ласерски машини за сечење на Goldenlaser се развиени со долгогодишно искуство во решенијата за сечење печатени ткаенини и текстил.

☑ Знаењето стекнато во ова време, во комбинација со повратните информации од пазарот доведоа до понатамошен развој и оптимизација на системите за ласерско сечење на видот.

☑ Goldenlaser е посветен да ви обезбеди решенија за ласерско сечење за да донесе врвен квалитет, интелигентна обработка и незаменлива прецизност во вашиот работен тек.

НаВизија системе софтверско/хардверско решение дизајнирано за откривање/приспособување на обликот и положбата на шаблоните според ткаенините врз основа на оптичко препознавање.НаВизија системе интегриран со машина за ласерско сечење и нуди флексибилно решение за широк опсег на апликации.

Без разлика дали сте во индустријата наспортска облека,брза мода, тргување облека, внатрешна декорација or мека сигнализација, се додека имате побарувачка назавршна обработка на печатени ткаенини со сублимација на боја, наВизија Ласерслужи како совршен систем за ласерско сечење.

Спецификации

Работна површина 1800mm×1200mm / 70,8″×47,2″
Областа за скенирање на камерата 1800mm×800mm / 70,8″×31,4″
Ласерски тип CO2 стаклен ласер / CO2 RF метален ласер
Ласерска моќност 150W, 300W
Работна маса Работна маса за транспортери
Систем за движење Серво мотор
Софтвер Goldenlaser софтверски пакет за скенирање CAD
Други опции Автоматски фидер, покажувач со црвени точки

Како функционира Vision System?

› Камерите ја скенираат ткаенината додека транспортерот напредува,открие и препознава печатени обрасци контура or подигнете печатени регистрациски знаци, и испратете ги информациите за сечењето до машината за ласерско сечење.Овој процес се повторува откако машината ќе заврши за да го пресече тековниот прозорец за сечење.Целиот процес е целосно автоматизиран.

› Системот Vision може да се прилагоди на ласерски секачи од која било димензија;единствениот фактор кој зависи од ширината на секачот е бројот на камери.

› Во зависност од потребната прецизност на сечењето, бројот на камери ќе се зголемува/намалува.За повеќето практични апликации, широчината на секачот за 90 см бара 1 камера.

Бесконтактно сечење со висока прецизност

Совршено запечатени рабови

Целосно автоматска и голема брзина на обработка

Континуирано производство на ролни материјали

Автоматско откривање на печатени контури со сублимација

Скенирање во лет со препознавање на видот

Зголемете го вашето ниво на продуктивност со системот Vision.Овој ласерски напредна технологијаведнаш го скенира печатениот материјалбез интервенција на операторот, без потреба од исечени датотеки.

Високо-производната обработка на печатениот текстил може да се потпре на машината за ласерско сечење Vision.Уживајте во придобивките од анавтоматизиран работен тек, намалени периоди на мирување и максимална употреба на материјал со минимум отпад.

Совршен крој, секој пат повторно

Најсовременото препознавање на камерата се користи за брзо скенирање на материјалот и за автоматско креирање на вектори за сечење.Алтернативно, ознаките може прецизно да се читаат од камерата, дозволувајќи им на нашата интелигентна анализа да ги компензира сите деформации.Кога ласерските парчиња ќе излезат од машината, тие се совршено исечени, според дизајнот.Секој пат повторно.

Сечење ролни без интервенција на операторот

Технологијата Vision е во состојба брзо да го скенира материјалот на креветот за сечење, автоматски да создаде вектор за сечење и да ја исече целата ролна без интервенција на операторот.Нема да има потреба да креирате исечени датотеки/дизајни.Со само еден клик на копче, секоја дизајнерска датотека вчитана во машината ќе биде исечена со квалитетно запечатени рабови.

Опремен со напредни функции

Визијата машина за ласерско сечење е опремена со најквалитетен ласерски извор на CO2 и ќе се истакне во опкружување за производство со голем обем.

Вакуумскиот транспортер прецизно ќе нахрани и пресече каква било должина или вгнезден дизајн со незаменлива брзина.

Гледајте го Vision Laser Cutting in Action

Визија скенирање на летот Ласерско сечење за печатена спортска облека и маски со сублимација на боја

Технички параметри на ласерскиот секач Vision

Работна површина 1800mm×1200mm / 70,8″×47,2″
Областа за скенирање на камерата 1800mm×800mm / 70,8″×31,4″
Работна маса Работна маса за транспортери
Ласерска моќност 150W, 300W
Ласерска цевка CO2 стаклена ласерска цевка / CO2 RF метална ласерска цевка
Контролен систем Систем за контрола на серво моторот
Систем за ладење Чилер за вода со постојана температура
Издувен систем 1,1KW издувен вентилатор × 2, 550W издувен вентилатор × 1
Напојување 220V 50Hz / 60Hz, еднофазен
Електричен стандард CE / FDA / CSA
Потрошувачка на енергија 9 KW
Софтвер Goldenlaser софтверски пакет за скенирање CAD
Други опции Автоматски фидер, точка со црвена точка

Златен ласер - целосен опсег на Vision ласерски системи за сечење

 Серија за сечење на скенирање со голема брзина во лет

Модел бр. Работна површина
CJGV-160100LD 1600mm×1000mm (63"×39,3")
CJGV-160120LD 1600mm×1200mm (63"×47,2")
CJGV-180100LD 1800mm×1000mm (70,8”×39,3”)
CJGV-180120LD 1800mm×1200mm (70,8”×47,2”)

 Високопрецизно сечење по регистрациски знаци

Модел бр. Работна површина
MZDJG-160100LD 1600mm×1000mm (63"×39,3")

Серија за ласерско сечење со ултра голем формат

Модел бр. Работна површина
ZDJMCJG-320400LD 3200mm×4000mm (126"×157,4")

Smart Vision (Двојна глава)Серија за ласерско сечење

Модел бр. Работна површина
QZDMJG-160100LD 1600mm×1000mm (63"×39,3")
QZDXBJGHY-160120LDII 1600mm×1200mm (63"×47,2")

  Серија за ласерско сечење со CCD камера

Модел бр. Работна површина
ZDJG-9050 900mm×500mm (35,4”×19,6”)
ZDJG-3020LD 300mm×200mm (11,8”×7,8”)

Применливи индустрии на машината за ласерско сечење Vision

Спортска облека

Спортски дресови, велосипедска облека, хеланки и соодветна спортска опрема

Модна облека и додатоци

маици, поло маици, фустани, костими за капење, рачни чанти, маски

Домашна декорација

Прекривки за маса, перници, завеси, украси за ѕидови и мебел.

Знамиња, транспаренти и меки знаци

Примероци од ткаенини за сублимација на боја со ласерско сечење Vision

визија спортска облека за сублимација на боја со ласерско сечењевизуелно ласерско сечење ткаенини со сублимација на боја

<Видете повеќе примероци за печатење со сублимација со ласерско сечење Vision

Достапност на Vision System

1. Во лет – континуирано сечење со препознавање голем формат

Оваа функција е за прецизно позиционирање и сечење на ткаенина со шаблони.На пример, преку дигитално печатење, разни графики печатени на ткаенина.По позиционирањето и сечењето, информациите за материјалот се извлечени одиндустриска камера со голема брзина (CCD), софтверската паметна идентификација ја затвора графиката на надворешната контура, потоа автоматски ја генерира патеката за сечење и завршувањето на сечењето.Без потреба од човечка интервенција, може да постигне континуирано препознавање на сечење на целата ткаенина испечатена во ролна.Односно со системот за визуелно препознавање во голем формат, софтверот автоматски ја препознава шемата на контурата на облеката, а потоа и автоматската графика за сечење на контурите, со што се обезбедува прецизно сечење на ткаенината.

Предност на откривање на контури

 • Не се потребни оригинални графички датотеки
 • Директно детектирајте ткаенини со печатени ролни
 • Автоматски без рачна интервенција
 • Идентификација во рок од 5 секунди на целата површина за сечење

континуирано сечење со препознавање голем формат

2. Сечење на печатени марки

Оваа технологија за сечење е применлива за различни модели и означува прецизно сечење.Особено погоден за автоматско континуирано печатење, сечење на контурите на облеката.Сечење на позиционирање на точката на маркерот без ограничувања за големината или обликот на шаблонот.Неговото позиционирање е поврзано само со две точки на Маркер.По две точки на маркер за да се идентификува локацијата, целата графика во формат може прецизно да се исече.(Забелешка: правилата за уредување мора да бидат исти за секој формат на графиката. Автоматско хранење континуирано сечење, да биде опремено со систем за напојување.)

Предност на откривање печатени ознаки

 • Висока прецизност
 • Неограничено за растојанието помеѓу печатената шема
 • Неограничено за печатење дизајн и боја на позадина
 • Надомест на деформација на материјалот за обработка

Сечење на печатени марки

3. Сечење на ленти и карирани

CCD камерата, која е инсталирана во задниот дел на креветот за сечење, може да препознае информации за материјалите како што се ленти или карирани според контрастот на боите.Системот за гнездење може да изврши автоматско гнездење според идентификуваните графички информации и барањата за исечени парчиња.И може автоматски да го прилагоди аголот на парчињата за да избегне искривување на ленти или карирани при процесот на хранење.По вгнездувањето, проекторот ќе емитува црвено светло за да ги означи линиите за сечење на материјалите за калибрација.

Сечење на пруги и карирани

 

<<Прочитајте повеќе за решението за ласерско сечење Vision

Напишете ја вашата порака овде и испратете ни ја

Поврзани производи

Оставете ја вашата порака:

whatsapp +8615871714482