Ласерска машина за сечење матрици

Ласерска машина за сечење матрици

Индустриски решенија за ласерско сечење и конвертирање за апликации од ролна во ролна, ролна во лист или од ролна во дел

Етикета

Налепница

Филм

Лента

Абразиви

Дихтунзи

Подобрете ги вашите способности за сечење матрици со машина за ласерско сечење

Goldenlaser е првиот давател на решенија за ласерски апликации во Кина што развива и применуваласерска технологијаво самолеплива етикета со матрица.Над 200 машини за ласерско сечење инсталирани во 30 земји во изминатите 20 години, а знаењето стекнато во ова време во комбинација со повратните информации од пазарот доведе до понатамошен развој и оптимизација на нашителасерски машини за сечење матрици.

Нашите клиенти имаат корист од неговите подобрени способности.Сега е време да се изврши ласерско сечење како начин да се обезбеди предност на вашиот бизнис во однос на вашите конкуренти.

Препорака за машина

Технички спецификации на двата стандардни модели на ласерски машини за ласерско сечење на Goldenlaser

Модел бр. LC350
Максимална веб-широчина 350 mm / 13,7”
Максимална ширина на хранење 370 мм
Максимален веб-дијаметар 750 mm / 23,6”
Максимална брзина на веб 120 m/min (во зависност од моќноста на ласерот, материјалот и моделот на сечењето)
Ласерски извор CO2 RF ласер
Ласерска моќност 150 W / 300 W / 600 W
Точност ± 0,1 мм
Напојување 380V 50Hz / 60Hz, Трифазен
Модел бр. LC230
Максимална веб-широчина 230 mm / 9"
Максимална ширина на хранење 240 мм
Максимален веб-дијаметар 400 mm / 15,7”
Максимална брзина на веб 60 m/min (во зависност од ласерската моќност, материјалот и моделот на сечењето)
Ласерски извор CO2 RF ласер
Ласерска моќност 100 W / 150 W / 300 W
Точност ± 0,1 мм
Напојување 380V 50Hz / 60Hz, Трифазен

Модуларен дизајн

Прилагодени решенија достапни за најпредизвикувачките апликации и барања за конвертирање

Машината за ласерско сечење матрица на Goldenlaser е модуларен и мултифункционален сè-во-едно дизајн.Може да се конфигурира со широк спектар на опции за конвертирање за да додаде вредност на вашите производи и да обезбеди ефикасност на вашата производна линија.

Конфигурации и опции

Опуштете се

Одмотување со контрола на затегнатоста со затворена јамка
Максимален дијаметар на одмотување: 750 mm

Веб водич

Електронски веб водич со ултразвучен сензор за водич за рабови

Ламиниране

Со две пневматски вратила и одмотување/премотување

Ласерско сечење

Двојна ласерска станица.Може да биде опремен со еден или дваглави за ласерско скенирање.(Три или повеќе ласерски глави може да се прилагодат)

Сечење

Изборна машина за стрижење или сечило за бричење

Премотување назад + Отстранување на матрицата

Двојно премотување.Со системот за контрола на затегнатоста со затворена јамка обезбедува континуирано стабилно затегнување.Максимален дијаметар на премотување 750 mm.

Лист + Редење

Веб водич

Флексо лакирање/Единица за печатење

Ламиниране

Сензор и енкодер за ознаки за регистрација

Листови

Предности на машината за сечење со ласерски матрици

Технологија за ласерско сечење

Идеално решение за навремено производство, кратко-средно производство и сложена геометрија.Ја елиминира традиционалната тврда алатичка изработка, одржување и складирање.

Работна станица за компјутер и софтвер

Преку компјутерот можете да управувате со сите параметри на ласерската станица, да го оптимизирате распоредот за максимална веб-брзина и приноси, да конвертирате графички датотеки што треба да се сечат и повторно да ги вчитате задачите и сите параметри за неколку секунди.

Контрола на енкодер

Кодер за контрола на точното напојување, брзина и позиционирање на материјалот

Брзи брзини на обработка

Целосно сечење, сечење со бакнеж, гравирање-означување и резултат, сечете ја мрежата во континуирано, старт-стоп или верзија за следење (сече подолго од областа за сечење) со брзина на мрежа до 120 метри во минута.

Модуларен дизајн - екстремна флексибилност

Достапни се различни опции за автоматизирање и прилагодување на системот за да одговара на широк спектар на барања за конвертирање.Повеќето опции може да се додадат во иднина.

Различни напојувања и работни области

Достапни се широк спектар на ласерски моќи од 150, 300 до 600 вати и работни површини од 230 mm x 230 mm, 350 mm x 350 mm до приспособена работна површина од 700 mm x 700 mm.

Прецизно сечење

Направете едноставна или сложена геометрија што не може да се постигне со алатки за сечење со ротирачки матрици.Врвен квалитет на делови што не може да се повтори во традиционалниот процес на сечење со матрици.

Визија систем - Исечете за печатење

Овозможува прецизно сечење со регистрација на сечено печатење од 0,1 mm.Различни системи за визија (регистрација) се достапни за регистрирање на печатени материјали или облици кои се пресечени однапред.

Ниски оперативни трошоци

Висока моќност, елиминација на тврди алатки и подобрени приноси на материјали еднакви на зголемени профитни маржи.

Апликација

Типичните сектори и применливите материјали за нашите машини за ласерско сечење матрици

Главните сектори за нашите машини за ласерско сечење вклучуваат:

Етикети, налепници, самолепливи ленти, печатење и пакување, 3M, индустриски, автомобилски, воздухопловни, електроника, абразиви, дихтунзи, композити, медицински, матрици, дигалки, лепенки и украси за облека, итн.

Главните материјали за нашите машини за ласерско сечење можат да сечат:

PET, хартија, обложена хартија, сјајна хартија, мат хартија, синтетичка хартија, крафт хартија, полипропилен (PP), TPU, BOPP, пластика, рефлектирачки филм, винил за пренос на топлина, филм, PET филм, филм за микрофиниширање, филм за преклопување, двојно- еднострана лента, VHB лента, рефлексна лента, ткаенина, матрици од Mylar итн.

Примероци за ласерско сечење

Вистинските примероци тестирани од нашите машини за ласерско сечење

Видео

Гледајте машини за ласерско сечење за низа сектори во акција

Машина за ласерско сечење со двојна глава за печатени етикети

Ласерски секач за налепница за ролна

Ласерски матрица за ролна на лист за филм за пренос на топлина

Ласерско сечење ролна во лист на двострана лента VHB 3M

Ласерско сечење двострана лента за FPC светилка од лепак

Ласерско сечење на филм за одвојување на батерии во тркалање во ролна

Најчесто поставувани прашања

Често поставувани прашања за машината за сечење со ласерски матрици

Што е ласерско сечење?

Системот за ласерско сечење е систем за сечење безконтактен тип кој користи ласерски зрак.За разлика од другата светлина, поради малата стапка на расејување и високата линеарност, ласерот може да концентрира голема енергија на мала површина.Оваа концентрирана енергија се прилагодува на саканата локација и ги сече медиумите на етикетата.

Дали гарантирате конзистентност на квалитетот при сечењето на етикетата?

Една од придобивките на ласерското сечење е да се добие подеднакво висок квалитет на излез од повторените работи.При користење на нож, триењето на ножот го менува квалитетот на сечењето, но ласерот гарантира конзистентност на моќноста за 10.000 часа, што доведува до еднаков квалитет за етикетата.

Покрај тоа, Goldenlaser обезбедува уште попрецизно сечење со калибрирање на локацијата на сечењето преку енкодер, сензор за ознаки и систем за вид.

Какви видови медиуми поддржуваат LC350 и LC230?

LC350 и LC230 поддржуваат различни видови материјали, вклучувајќи залихи за етикети, хартија, PET, PP, BOPP, филм за пренос на топлина, рефлективен материјал, PSA, двострани лепила, дихтунзи, пластика, текстил, тешки абразивни материјали, па дури и агресивни лепливи материјали како VHB.

Поддржува половично сечење, целосно сечење, микро-перфорација и обележување во исто време?Како работи?

Да.Можете да поставите различни услови за сечење за секој слој користејќи го софтверот.

Овозможува различни операции на сечење со прилагодување на јачината и брзината на ласерот.

Која е ширината на ролната што може да се монтира во LC350 и LC230?

Во LC350 може да се монтира ролна широка до 370 mm.

Во LC230 може да се монтира ролна широка до 240 mm.

Која е максималната брзина на сечење на LC350?

Максималната веб-брзина е 120 m/min.Се препорачува да ја мерите брзината во рака со сечење примероци бидејќи резултатот може да варира во зависност од моќноста на ласерот, видот на материјалот и шемата на сечењето.

Кој е максималниот дијаметар на ролната што може да се монтира во LC350?

Максималниот дијаметар на ролната е поддржан до 750 mm

Кои се потребните периферни уреди за LC350 и LC230?

LC350 & LC230 бараат екстрактор за чад за да го елиминира чадот за време на сечењето и компресорот за воздух за отстранување на прашината што се наоѓа на хартијата.Важно е да имате соодветни периферни уреди за работната средина за да се одржуваат ласерските матрици во најдобра состојба.

Нашите машини за ласерско сечење се развиваат во тесна соработка со нашите клиенти почнувајќи од фазата на дизајнирање, за да ги одразат специфичните потреби на нивните барања, да ја зголемат продуктивноста и да го оптимизираат искористувањето на материјалот и работната сила.

Напишете ја вашата порака овде и испратете ни ја

Оставете ја вашата порака:

whatsapp +8615871714482